Allemaal samen, ieder een stukje.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemers geven samen met ons invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken we samen dingen mogelijk in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Of het nu geld is, materiaal, mankracht of uitwisseling van kennis: alles is welkom! Een voorbeeld daarvan zijn de werkzaamheden op het dagactiviteitencentrum van de Wielewaal in Rotterdam.

Ouadifa prikt gaatjes in de labels

Blij en trots

Hier is het een en al bedrijvigheid. In elke ruimte zijn mensen aan het werk. Ze zijn ooit begonnen met het recyclen, oftewel het uit elkaar halen, van videobanden en cassettebandjes. Ouadifa werkt hier al een tijdje en vindt het erg leuk om de materialen uit elkaar te halen. Maar het werk wat ze nu doet is nog veel leuker. “Ik mag gaatjes prikken in verschillende soorten labels. Ik gebruik hiervoor een ponsapparaat. Met dit apparaat maak ik een gat waar een ringetje omheen zit”.

Marcel werkt ook mee. Hij rijgt draadjes door de gaatjes. Marcel: “Ik vind het erg leuk om te doen. Ik kan ook heel netjes rijgen. Wat vooral leuk is, is dat we hier samen met elkaar aan werken.” Ron helpt ook met het ponsen en Sally sorteert de kaarten voor. Ze legt steeds 10 kaarten naast elkaar, hier maakt ze een stapeltje van. Als ze 5 van deze stapeltjes heeft mogen ze in een doosje. Als ze goed geteld heeft, is ze blij en trots.

Wat vooral leuk is, is dat we hier samen met elkaar aan werken.

Marcel, cliënt bij DAC Wielewaal

Een tevreden klant

Ondertussen lopen mensen van andere groepen binnen om hun voorraad labels aan te vullen. Er is zoveel werk dat er met meerdere groepen aan gewerkt kan worden. De labels komen bij Obreen vandaan, de drukkerij waar ASVZ mee werkt. Het leek hen een goed idee om het afwerken van de labels, werk van een van hun opdrachtgevers, uit te besteden aan cliënten van ASVZ. Ze betalen er ook voor en dat is wel heel bijzonder.

“Als je het niet probeert weet je ook niet hoe het gaat.” Zo vertelt Mark Hilkmann van drukkerij Obreen. “Ik was eigenlijk op zoek naar een soort sociale werkplaats om af en toe eens een klus neer te kunnen leggen. ASVZ is al lange tijd een grote klant van ons en ik bedacht dat zij misschien wel locaties of groepen hadden die dit soort werk kunnen doen. Het leek me goed om eens te verkennen of we wat voor elkaar konden betekenen. Mijn vraag werd echt heel leuk en enthousiast ontvangen Ook konden ze snel aan de slag wat fijn was, want er zat wel een deadline op de klus. Ik ben zelf drie keer langs geweest in Rotterdam, om uitleg te geven en om de voortgang te zien. Naast dat ze het keurig doen, is het erg leuk om van dichtbij mee te maken hoe er gewerkt wordt. Om met eigen ogen te zien dat cliënten veel voldoening halen uit het ‘echte werk’. De samenwerking verloopt tot nu toe prima. Wij zijn tevreden evenals onze klanten aan wie we het eindresultaat leveren.”

Als je het niet probeert weet je ook niet hoe het gaat.

Mark Hilkmann van drukkerij Obreen

Wil je ook als bedrijf eens met ons van gedachten wisselen over wat er mogelijk is? Neem dan contact op met Joris van Schilt, coördinator fondsenwerving, email: jvschilt@asvz.nl, telefoon: 06-13023615.