Speciale verkiezingsavond in Leerdam

Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Inwoners mogen hun stem uitbrengen. Maar hoe kies je nu de partij die het beste bij jou past? Voor mensen met een beperking is dat soms best lastig.

Niet alle politieke partijen maken hun verkiezingsprogramma toegankelijk voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met taal. Dat wilde een aantal (zorg)organisaties, waaronder ASVZ, veranderen. Met resultaat: op 12 november vindt er een speciale verkiezingsavond plaats in Leerdam. De politieke partijen leggen dan op eenvoudige wijze uit wat hun plannen zijn voor Vijfheerenlanden. Alle inwoners van Vijfheerenlanden zijn van harte welkom.

Waar en wanneer?

De verkiezingsavond vindt plaats op maandag 12 november van 19.00 – 20.30 uur. Locatie is ASVZ-locatie de Lingebolder aan de Koninging Emmalaan 84 in Leerdam (restaurant van het hoofdgebouw).

Eenvoudige en toegankelijke verkiezingen

Veel mensen met een beperking kunnen niet lezen of vinden lezen moeilijk. De informatie over verkiezingen of de plannen van de politieke partijen begrijpen zij niet goed.

Voor mensen met een beperking is het soms lastig om keuzes te maken. Of ze begrijpen niet (goed) wat stemmen is of wat verkiezingen zijn. Zij hebben hier hulp bij nodig. Door hulp en goede informatie kunnen ze wel keuzes maken.

Daarom werkt een aantal (zorg)organisaties samen om ervoor te zorgen dat verkiezingen beter toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dit heeft ertoe geleid dat er een speciale verkiezingsavond plaats vindt in Leerdam. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Vijfheerenalnden, ASVZ, Syndion, Reinaerde, Philadelphia en Zorgbelang Zuid-Holland.