Start ASVZ gaat voor duurzaamheid

Terug naar nieuwsoverzicht

Op 19 december werd op locatie Merwebolder in Sliedrecht de aftrap gegeven van het project ‘ASVZ gaat voor duurzaamheid’. Na een welkomstwoord van Wim Kos, voorzitter raad van bestuur ASVZ, mocht dhr. Jongeneel, vertrekkend voorzitter van de raad van toezicht, de rode knop indrukken. Daarmee kwamen de reeds geïnstalleerde zonnepanelen letterlijk in vogelvlucht voorbij. Het filmpje dat vertoond werd, was gemaakt met een drone die een rondvlucht maakte boven de woningen op locatie Merwebolder. Na het filmpje konden de aanwezigen door middel van een speciaal hiervoor ingerichte kijkdoos een blik in de duurzame toekomst werpen en genieten van duurzame hapjes en drankjes.

“Duurzaamheid, dat zijn wij in feite allemaal,” aldus dhr. Jongeneel. “We moeten gewoon netjes met ons milieu en onze omgeving omgaan. (…) De goede dingen doen en goede dingen goed doen.”

ASVZ wil een bijdrage leveren aan het nalaten van een leefbare wereld. Daartoe zullen door Slim Opgewekt, dat het project uitvoert, in totaal ruim 4.000 zonnepanelen worden geplaatst, verspreid over diverse locaties van ASVZ in Zuid-Holland en Brabant. Dit betekent een besparing van 1,6 miljoen kWh grijze stroom oftewel elk jaar 875 ton CO2-uitstoot minder in de lucht. Om een dergelijke CO2-uitstoot te compenseren zijn 44.000 volwassen eiken nodig. Dat zijn genoeg bomen om 153 voetbalvelden mee te vullen!

Deze stap zetten is niet alleen gunstig voor het milieu. Het betekent ook een aanzienlijke besparing op de energiekosten. ASVZ heeft deze geldbesparing direct omgezet in een uitbreiding van 6 arbeidsplaatsen op een aantal dagbestedingslocaties.

Op locatie Merwebolder in Sliedrecht en locatie Wielewaal in Rotterdam zijn we al goed gestart. In het komende jaar zullen er ook op de andere locaties van ASVZ actiemomenten zijn om hiermee zowel medewerkers als cliënten mee te nemen in het bewustwordingsproces.

Onderstaand 'ASVZ gaat voor duurzaamheid' in beeld.

'ASVZ verduurzaamt' Sliedrecht 24