Succesvolle informatiebijeenkomst: 18 jaar, wat verandert er?

Terug naar nieuwsoverzicht

18 jaar, wat verandert er?

Team Ondersteuning Thuis Gouda heeft vorige week een succesvolle informatiebijeenkomst georganiseerd voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die 18 worden. Ook ouders/verzorgers waren uitgenodigd.

Informatiebijeenkomsten voor ouders en jongeren

In samenwerking met maatschappelijke partners in Gouda heeft ASVZ een informatiebijeenkomst georganiseerd op Het Segment, school voor praktijkonderwijs in Gouda. Het thema was wat er allemaal verandert als je 18 jaar wordt. Overdag gingen 65 leerlingen op school aan de slag. En ’s avonds was er een speciale informatie-avond waar 50 ouders en 20 jongeren aanwezig waren.

Er waren workshops over verschillende onderwerpen, zoals over beschermende maatregelen en indicatie banenafspraak. Ook konden ouders met elkaar in gesprek over alle veranderingen waar zij en hun kind mee te maken krijgen.

Deelnemers waren erg enthousiast over de informatiebijeenkomsten. Daarnaast hebben twee andere onderwijsinstellingen aangegeven ook graag deze informatie-avond op hun school te willen organiseren.

 18+ informatieboekje

Ondersteuning Thuis Gouda heeft een speciaal informatieboekje samengesteld over alle veranderingen waar jongeren mee te maken krijgen als ze 18 worden. Zoals veranderingen op het gebied van wonen, financiën, zorgverzekering en vrije tijd. Het boekje heeft ook een handige checklist. Alle leerlingen die deel hebben genomen aan de informatiebijeenkomsten hebben het boekje gekregen. Daarnaast wordt het ook ingezet in de begeleiding van cliënten in Gouda.

Boekje over veranderingen waar jongeren mee te maken krijgen als ze 18 worden.