Dagbesteding, hoe verder?

Terug naar nieuwsoverzicht

In Nederland zijn steeds meer mensen gevaccineerd. En bijna alles kan weer op anderhalve meter. Ook voor ons een goed moment om de alternatieve vorm van dagbesteding te evalueren. Ontdek hoe we verder gaan vanaf 1 september.

Nieuwe inzichten

Nadat we in maart vorig jaar het lastige besluit moesten nemen om de dagbesteding te sluiten. Zijn de meeste dagbestedingslocaties nu gelukkig in aangepaste vorm open. Op sommige plekken bieden we nog steeds dagbesteding in en om de woning aan. Hoewel de situatie ons allemaal diep heeft geraakt, heeft het ons ook nieuwe, waardevolle inzichten gegeven. Zo heeft de ene cliënt meer rust ervaren door de beperkingen. Ontdekte de ander nieuwe talenten. En heeft een derde juist prikkelingen nodig en ziet in hoe belangrijk werk eigenlijk voor hem is. Met al deze inzichten geven we met maatwerk vorm aan dagbesteding.

We zijn heel blij, dat we u kunnen vertellen dat we vanaf 1 september de dagbestedingslocaties weer stap voor stap volledig opstarten. De exacte startdatum kan per locatie verschillen. Ook houden we rekening met wat we geleerd hebben in de afgelopen periode. De teamleider neemt de komende tijd contact met u op om te bespreken hoe de dagbesteding vorm krijgt voor uw kind of familielid.

Natuurlijk blijft het belangrijk dat we het coronavirus buiten de deur houden. Zo doen we er samen alles aan om te voorkomen dat we bij een besmetting of een vermoeden van een besmetting een dagbestedingslocatie tijdelijk weer moeten sluiten. Dus:

  • Volg de algemene hygiënemaatregelen
  • Houd anderhalve meter afstand
  • Uw kind of familielid mag niet naar dagbesteding komen als het klachten heeft (zoals hoesten en/of neusverkouden en/of koorts)

Heeft u een vraag? Stel deze gerust aan de teamleider van uw kind of familielid.

Meer weten?

Bent u cliënt of bent u ouder/familie van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: