Update coronamaatregelen

Terug naar nieuwsoverzicht

Het aantal besmettingen blijft heel hoog. En nog steeds liggen er veel coronapatiënten in het ziekenhuis. Er zijn grote zorgen over de opmars van de Omikronvariant van het coronavirus. Daarom heeft de overheid een lockdown afgekondigd tot en met in ieder geval 14 januari 2022.

De belangrijkste maatregelen

Het aantal besmettingen onder cliënten en medewerkers blijft hoog (eind week 51 volgt een nieuw overzicht). Daarom gelden de volgende maatregelen bij ASVZ. Deze gelden voor iedereen: gevaccineerd en niet-gevaccineerd.

  • Houdt u aan de basisregels, zoals handen wassen, voldoende frisse lucht en ventilatie, testen bij klachten.
  • Houd de veilige afstand van 1,5 meter.
  • Draag een mondkapje in alle publieke ruimtes en kantoren van ASVZ. U kunt het mondkapje afdoen als u zit. Dit geldt voor iedereen: medewerkers, cliënten en bezoekers.
  • U bent welkom als u op bezoek wilt komen. Per cliënt geldt een maximum van twee bezoekers per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Voor Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag en tijdens de jaarwisseling geldt een uitzondering. Dan geldt maximaal vier personen (vanaf 13 jaar) per dag. 
  • Bezoek maakt van tevoren een afspraak met de begeleiding. Zo zorgen we dat er dagelijks niet te veel mensen (tegelijk) aanwezig zijn op de woning.
  • Doe een zelftest als u op bezoek komt.
  • Grote bijeenkomsten en festiviteiten gaan niet door.

Dagbesteding

De dagbesteding is sinds 1 september start voor stap weer volledig opgestart. We zien dat door vermenging van verschillende groepen bij bijvoorbeeld de dagbesteding de kans op verspreiding groter is. Dagbesteding is voor cliënten heel belangrijk. We willen er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat we dagbesteding eventueel moeten afschalen. De adviesgroep corona bekijkt samen met de raad van bestuur welke aanvullende maatregelen eventueel mogelijk zijn, mochten deze nodig zijn. We volgende ontwikkelingen op de voet en volgen hierin de richtlijnen vanuit de VGN en gaan ervan uit dat er tijdens de lockdown ruimte blijft om, zoveel als mogelijk, continuïteit te blijven bieden binnen dagbesteding.

Restaurants ASVZ

In verband met de aangescherpte corona maatregelen zijn met ingang van van maandag 20 december alle ASVZ-restaurants gesloten.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/familie van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: