Update coronamaatregelen

Terug naar nieuwsoverzicht

Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus. Deze is nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen. Ook over andere varianten bestaan zorgen. Daarom zijn extra maatregelen nodig om deze nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Alle maatregelen gelden tot en met minstens 9 februari. Wat gaat u van deze extra maatregelen merken bij ASVZ?

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends binnen blijft. Ook op de terreinen van ASVZ geldt de avondklok.

Mondkapjes

Om cliënten en medewerkers nog beter te beschermen, is bij ASVZ een mondkapje dragen overal verplicht. Zo dammen we de kans op verspreiding van het coronavirus verder in en bestrijden we de zeer besmettelijke Britse variant en andere varianten. Komt u op bezoek bij ASVZ dan vragen wij u zelf een mondkapje mee te nemen.

Bezoek en dagbesteding/KDC

Per locatie blijven de huidige maatregelen grotendeels van kracht. Alleen mag nu slechts 1 persoon per cliënt op bezoek komen in plaats van 2.

Voor een bezoek aan een locatie of wanneer u uw kind of verwant komt ophalen, vragen we u dit vooraf telefonisch af te stemmen met de begeleiding. Zo zorgen we er samen voor dat er niet te veel mensen tegelijk op de woning aanwezig zijn.

Als u op visite komt, vragen wij u een mondkapje mee te nemen en te dragen. Vanzelfsprekend gelden de algemene maatregelen en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM.

Alle maatregelen rond bezoek en dagbesteding/KDC zijn bedoeld om verspreiding van het virus te voorkomen en te beperken. Daarbij maken we de moeilijke, maar noodzakelijke afweging tussen gezondheid en welzijn van cliënten en medewerkers. We passen de maatregelen in een bepaalde situatie alleen aan als het écht niet anders kan.

Logeren

In overleg met de begeleiding mogen cliënten logeren of op bezoek gaan bij dezelfde personen die op bezoek komen. Natuurlijk gelden ook dan de algemene maatregelen en hygiënevoorschriften. Dus behalve de cliënt zijn er niet meer gasten. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Zorg zoveel als mogelijk voor 1,5 meter afstand.

Een bezoek kan vanzelfsprekend niet doorgaan als de cliënt, u, of iemand in uw huishouden gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging en/of verlies van reuk en smaak.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/verwant van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: