Update coronamaatregelen

Terug naar nieuwsoverzicht

Het kabinet zet vervroegd de volgende stap naar meer versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat is goed nieuws! Wat mag er vanaf 5 juni wel, en wat nog niet? Wij zetten de belangrijkste wijzigingen bij ASVZ voor u op een rij.

Blijf alert en voorzichtig

Het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, neemt snel toe. Toch blijft het belangrijk dat we drukte blijven vermijden en ons allemaal aan de basisregels blijven houden. Want mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Dus houdt u zich aan de basisregels, zo geeft u corona geen kans:

  • Draag een mondkapje
  • Was regelmatig uw handen
  • Houd anderhalve meter afstand waar dat kan
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Ga in quarantaine na onbeschermd contact

Versoepelingen vanaf 5 juni

Bezoek
U bent van harte welkom als u op bezoek wilt komen. Dat kan vanaf 5 juni met vier personen per cliënt per dag. Kinderen tot en met twaalf jaar tellen niet mee. U maakt van tevoren een afspraak met de begeleiding. Zo zorgen we dat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn in de woning. Dit geldt ook voor vrijwilligers en cliënten die bij andere cliënten op bezoek gaan. Als u op visite komt, is een mondkapje dragen verplicht als u door de woning loopt. Wij vragen u zelf een mondkapje mee te nemen. Als u zit en afstand houdt tot de begeleiding en andere bewoners kunt u het mondkapje afdoen. Heeft u klachten (zoals hoesten en/of neusverkouden en/of koorts), dan kan een bezoek niet doorgaan.

Logeren
In overleg met de begeleiding mogen cliënten logeren of op bezoek gaan. Natuurlijk gelden de algemene maatregelen en hygiënevoorschriften. Behalve de cliënt mogen er vanaf 5 juni nog drie andere gasten zijn. Kinderen tot en met twaalf jaar tellen niet mee. Een bezoek kan niet doorgaan als de cliënt, u, of iemand in uw huishouden klachten heeft (zoals hoesten en/of neusverkouden en/of koorts).

Dagbesteding
Waar mogelijk zijn er nu op dagbestedingslocaties cliënten van maximaal vier verschillende woongroepen. Zo houden we het risico op besmetting zo klein mogelijk. We bekijken per dagbestedingslocatie en per cliënt wat de mogelijkheden zijn. Afhankelijk van de ervaringen bepalen we de volgende stap. Deze volgende stappen hopen we te kunnen zetten vanaf 1 september.

We zijn heel blij dat met de versoepelingen van de overheid een einde is gekomen aan de harde lockdown. Laten we samen alert en voorzichtig blijven en ons aan de basisregels houden. Zo kunnen we met vertrouwen deze nieuwe periode met versoepelingen in.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/familie van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: