Update coronamaatregelen 18 februari

Terug naar nieuwsoverzicht

Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom zijn versoepelingen mogelijk.

De belangrijkste maatregelen

Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort van 7 naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft. Dit gaat in op 18 februari.

Mondneusmaskers

Mondneusmaskers blijven verplicht tot 25 februari. ASVZ hanteert daarna een dringend advies om een mondneusmasker te blijven dragen bij de verzorging en het directe contact met een kwetsbare cliënt. Hier geldt ook het 'gezond verstand': vindt een medewerker het zelf nodig en verstandig om een mondneusmasker te dragen, doe dat dan vooral ook. Dit geldt ook op de werkplek en tijdens vergaderingen en bijeenkomsten.

Bijeenkomsten

De behoefte om elkaar weer te ontmoeten is groot, maar het is nodig om voorzichtig te blijven. Bijeenkomsten en scholingen worden alleen indien noodzakelijk georganiseerd. En daarbij de basismaatregelen niet te vergeten, zoals niet te volle ruimtes en voldoende frisse lucht. Het voorkomen van besmettingen op de werkvloer en binnen teams blijft belangrijk. Want nog steeds geldt dat je in isolatie moet bij een positieve test. Bij veel besmettingen kan dit leiden tot onderbezetting en personeelstekort.

Dagbesteding

Met de dagbestedingsmanagers is overleg over wanneer de dagbesteding weer volledig terug kan naar het 'oude normaal'. Later volgt hierover meer informatie.

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Bij de directe verzorging en begeleiding van een cliënt met corona blijven de regels onveranderd over het dragen van de juiste Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's) zoals schort, mondneusmasker, bril en handschoenen. Ook als iemand zelf net corona heeft doorgemaakt. Er bestaat altijd kans op her-besmetting.

Versoepelingen zijn fijn, maar het kan ook spannend zijn voor medewerkers, verwanten en cliënten. We vragen iedereen om hiermee rekening te houden.

Klik hier voor de rest van de versoepelingen per 18 en 25 februari.Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/familie van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: