Update coronamaatregelen en coronavaccinatie

Terug naar nieuwsoverzicht

Nederland blijft ten minste tot 9 februari in lockdown. Alle maatregelen die gelden sinds december blijven gelden. Ook bij ASVZ. Onze contacten moeten we dus nog steeds zo veel mogelijk beperken. Natuurlijk is dat lastig. Maar alleen zo zorgen we er samen voor dat het virus zich minder snel kan verspreiden. Zeker ook vanwege de zorgelijke ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus.

Start vaccinatie cliënten van 12 organisaties vanaf 18 januari

De coronavaccinatie is het begin van een nieuwe fase. Maar pas als het overgrote deel van Nederland gevaccineerd is, kunnen we de basisregels loslaten.

Vaccinatie cliënten verblijf met behandeling
In de persconferentie van 12 januari vertelde minister De Jonge dat vanaf 18 januari wordt gestart met de vaccinatie van bewoners van verpleeghuizen en cliënten in de gehandicaptenzorg. Het gaat om cliënten van 18 jaar en ouder van verblijf met behandeling. De overheid heeft 12 instellingen geselecteerd die vanaf 18 januari mogen starten met het vaccineren van deze kwetsbare groepen. Daarna komen de bewoners van andere instellingen spoedig aan bod. Wanneer cliënten van verblijf met behandeling bij ASVZ precies aan de beurt zijn, weten we helaas nog niet. In de tussentijd zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Zo vragen wij cliënten en hun wettelijk vertegenwoordigers alvast toestemming voor de coronavaccinatie. Zodat we gereed staan als ook ASVZ de BioNTech/Pfizer vaccins en het startsein krijgt.

Vaccinatie cliënten verblijf zonder behandeling en ouderinitiatieven
Cliënten van 18 jaar en ouder die bij ASVZ wonen en onder behandeling staan van de huisarts krijgen een uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun huisarts. Deze groep krijgt zeer waarschijnlijk het vaccin Moderna. Mogelijk kunnen huisartsen vanaf 25 januari starten. Zodra we definitief weten met welk vaccin deze cliënten gevaccineerd worden, start ASVZ met toestemming vragen voor de coronavaccinatie.

Vaccinatie cliënten van Ondersteuning thuis
Cliënten van Ondersteuning thuis ontvangen net als alle andere mensen in Nederland later dit jaar een uitnodiging van de GGD of huisarts.

Webinar vaccinatie: 19 januari 2021 van 10.30 – 12.00 uur

We begrijpen dat u hierover vragen heeft. Daarom organiseert VGN, in samenwerking met de LFB en KansPlus een webinar speciaal voor cliënten en ouders/verwanten. Tijdens het webinar geven een arts en RIVM antwoorden op veelgestelde vragen. En er is aandacht voor de dilemma's in de praktijk. Hoe ga je met elkaar in gesprek over vaccinatie? Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de website van VGN.

Wilt u meer weten over coronavaccinatie?

Op de website corona.steffie.nl/vaccinatie vindt u een filmpje met eenvoudige uitleg. Meer informatie vindt u op de website coronavaccinatie.nl of u kunt bellen naar 0800-1351. Heeft u nog meer vragen of twijfels? Bespreek dit met de begeleiders van uw kind of verwant. Voor medische vragen kunt u terecht bij de behandelend arts.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/verwant van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: