Update coronamaatregelen

Terug naar nieuwsoverzicht

Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft zeer zorgelijk. Daarom heeft het kabinet een zware lockdown laten ingaan. Deze duurt in ieder geval tot en met dinsdag 19 januari. Alles is er op gericht contacten tot een minimum te beperken. Wat gaat u van dit strenge maatregelenpakket van de overheid merken bij ASVZ?

Bezoek en dagbesteding/KDC

Per locatie blijven de huidige maatregelen grotendeels van kracht. Alleen mogen nu slechts 2 mensen per cliënt op bezoek komen in plaats van 3. Voor 24, 25 en 26 december mogen dat 3 personen per cliënt zijn.

Alle maatregelen rond bezoek en dagbesteding/KDC zijn bedoeld om verspreiding van het virus te voorkomen en te beperken. Daarbij maken we de moeilijke, maar noodzakelijke afweging tussen gezondheid en welzijn van cliënten en medewerkers. We passen de maatregelen in een bepaalde situatie alleen aan als het écht niet anders kan.

Voor een bezoek aan een locatie vragen we u dit vooraf telefonisch af te stemmen met de begeleiding, zodat er niet te veel mensen tegelijk op de woning aanwezig zijn. Als u op visite komt, vragen wij u dringend een mondkapje mee te nemen en te dragen. Vanzelfsprekend blijven de algemene maatregelen en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM gelden.

Logeren

In overleg met de begeleiding mogen cliënten logeren of op bezoek gaan bij dezelfde personen die op bezoek komen. Natuurlijk gelden ook dan de algemene maatregelen en hygiënevoorschiften. Dus niet meer dan 2 gasten (inclusief de cliënt). Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Zorg zoveel als mogelijk voor 1,5 meter afstand. Een bezoek kan vanzelfsprekend niet doorgaan als de cliënt, u, of iemand in uw huishouden gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging en/of verlies van reuk en smaak.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/verwant van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: