Update coronavaccinatie

Terug naar nieuwsoverzicht

De vaccinaties van cliënten lijken nu in een stroomversnelling te komen. Cliënten van Verblijf met behandeling krijgen eind februari de tweede prik. De eerste cliënten van Verblijf en Ouderinitiatieven hebben deze week de eerste prik gehad. En ook medewerkers in de gehandicaptenzorg ontvangen binnenkort een uitnodiging.

Vaccinatie cliënten Verblijf met behandeling

Alle cliënten van Verblijf met behandeling die hiervoor toestemming hebben gegeven, zijn voor de eerste keer gevaccineerd. Het gaat om cliënten van 18 jaar en ouder. De planning voor de tweede prik is als volgt:

  • Dinsdag 23 februari: Waardenland
  • Woensdag 24 februari: Rotterdam
  • Donderdag 25 februari: Brabant

Op de prikdag gaat in de desbetreffende regio niemand naar dagbesteding. Zo voorkomen we dat het prikteam voor een dichte deur komt te staan.

Eerste vaccinatieronde gemist?
Cliënten die net besmet waren (geweest), mochten we tijdens de eerste ronde niet vaccineren. Voor deze cliënten en voor spijtoptanten komt een nieuwe ronde. Wanneer we hiervoor extra vaccins kunnen bestellen, is op dit moment nog niet bekend. Zodra we meer weten, informeren we u hierover via de ASVZ-website.

Vaccinatie cliënten Verblijf en Ouderinitiatieven

Cliënten van Verblijf en Ouderinitiatieven in de regio Gouda/Bodegraven/Waddinxveen/Krimpenerwaard hebben deze week de eerste prik gehad. Ook de andere regio’s lijken nu ook snel aan de beurt te komen. Zo kunnen Drechtsteden, Gorinchem, Rijnmond, Breda/Bergen op Zoom en Tilburg vaccins bestellen.
Cliënten van Verblijf en Ouderinitiatieven ontvangen een uitnodiging voor de vaccinatie van hun eigen huisarts of van een overkoepelende huisartsenorganisatie. De huisartsenposten organiseren de vaccinaties. De arts van ASVZ heeft contact met alle huisartsenposten in de regio’s waar de cliënten van ASVZ wonen. Zo zorgen we dat de huisartsenposten de juiste gegevens hebben.

Vaccinatie cliënten Ondersteuning Thuis

Cliënten van Ondersteuning thuis ontvangen net als alle andere mensen in Nederland later dit jaar een uitnodiging van de GGD of huisarts.

Webinar over vaccinatie terugkijken

We begrijpen dat u vragen heeft over de coronavaccinatie. Daarom heeft VGN, samen met LFB en KansPlus, een webinar speciaal voor cliënten en ouders/verwanten georganiseerd. Tijdens het webinar gaven een arts en RIVM antwoorden op veelgestelde vragen. En er was aandacht voor de dilemma's in de praktijk. Hoe ga je met elkaar in gesprek over vaccinatie? U kunt het webinar terugkijken op de website van VGN.

Wilt u meer weten over coronavaccinatie?

Op de website corona.steffie.nl/vaccinatie vindt u een filmpje met eenvoudige uitleg. Meer informatie vindt u op de website coronavaccinatie.nl of u kunt bellen naar 0800-1351. Heeft u nog meer vragen of twijfels? Bespreek dit met de begeleiders van uw kind of verwant. Voor medische vragen kunt u terecht bij de behandelend arts.

Informatie over het coronavirus

Bent u cliënt of bent u ouder/verwant van iemand die bij ASVZ woont of dagbesteding heeft? Op onze website staat veel informatie over het coronavirus: