Vaccinatiecampagne overheid gestart

Terug naar nieuwsoverzicht

Misschien hebt u het radiospotje al gehoord of de advertenties gezien in een van de landelijke dagbladen. De overheid is gestart met een grote campagne over vaccinatie. “Vaccinatie is de belangrijkste oplossing om terug te keren naar het leven van voor corona. De vaccins zijn zorgvuldig getest en veilig”, zo luidt de boodschap.

Tijdlijn vaccinatie

In januari komen de eerste vaccins beschikbaar. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning kunnen zich als eerste laten vaccineren. De overheid heeft hiervoor deze tijdlijn bekend gemaakt. 

Zodra er meer vaccins beschikbaar komen, zijn na deze eerste vaccinatieronde van zorgmedewerkers, bewoners van verpleeghuizen en zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking aan de beurt. Uiteindelijk komt de vaccinatie voor iedereen beschikbaar. Het uiteindelijke doel is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad van de Nederlandse bevolking. Want als meer mensen deze prik krijgen, biedt het vaccin beter bescherming.

Vragen?

We begrijpen dat u hierover vragen heeft. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl of u kunt bellen naar 0800-1351.