Veel belangstelling voor ASVZ Ontdek-dagen

Terug naar nieuwsoverzicht

In de week van 12 t/m 17 maart deed ASVZ mee aan de Week van zorg en welzijn. De Ontdek-dag bij ASVZ trok in totaal zo’n 925 bezoekers. Op 4 locaties, Rotterdam, Sliedrecht, Leerdam en Udenhout, werd een actief programma aangeboden.

Voor wie was deze Ontdek-dag?

Potentiele medewerkers, vrijwilligers, studenten, basisschoolleerlingen en omwonenden kregen tijdens deze dag de gelegenheid het werk voor en met mensen met een verstandelijke beperking te ervaren.

Wat was er te ontdekken?

Op iedere locatie was een banen-en vrijwilligersmarkt. Hier werd verteld over de diverse functies en verschillende doelgroepen. En er werd verteld over de opleidingsmogelijkheden binnen ASVZ.

Banen- en vrijwilligersmarkt

Ondersteuning van begeleiders

Diverse disciplines van ASVZ werden getoond. Zo kon een potentiele medewerker of vrijwilliger zien en ervaren dat je als medewerker binnen ASVZ gebruik kan maken van ondersteuning. Wanneer je bijvoorbeeld werkt met oudere cliënten, kun je als begeleider een training van het ouderen adviesteam volgen. Of een cursus over ‘hoe om te gaan met sociale media’ van de coaches educatie. Innovatieve middelen als robotkatten en virtual reality brillen konden ook worden uitgeprobeerd.

Innovatieve middelen in de zorg

Cliënten waren onderdeel van het team

Er waren rondleidingen langs woningen en dagbestedingslocaties. In Udenhout en Rotterdam werd de rondleiding verzorgd door ervaringsdeskundigen. Deze cliënten vertelden over zichzelf, over de dagbestedingslocaties en lieten met trots hun eigen woning zien.

‘Wat een mooie woning. Hier zou ik ook wel kunnen wonen’.

Student

Workshops en activiteiten

Op alle locaties kon men deelnemen aan diverse workshops en activiteiten. Koken met cliënten op de Merwebolder, smoothies maken op de Wielewaal, met de rolstoel door de speeltuin in Leerdam en klankschalen in Udenhout. Ook dat laatste werd verzorgd door cliënten die daarvoor opgeleid zijn.

 

Als afsluiter kon er een grappige foto gemaakt worden bij de fotospiegel of in het fotobusje.

Workshop klankschalen

Week van zorg en welzijn 2019

De Week van zorg en welzijn vindt ieder jaar in de derde week van maart plaats. Ook in 2019 zal ASVZ weer mee doen.