Verduurzaming zorgt voor 14 extra fte voor de zorg

Terug naar nieuwsoverzicht

Maandag 13 november stonden we stil bij een mijlpaal: de verduurzaming van de eerste vier locaties van ASVZ is officieel een feit.

Op de daken liggen ruim 5.000 zonnepanelen (foto OZO)

5000 zonnepanelen

Op de locaties Merwebolder en Prisma te Sliedrecht, Lingebolder te Leerdam en Wielewaal te Rotterdam plaatste Onze Zorg is Opgewekt (OZO) ruim 5.000 zonnepanelen. ASVZ maakte de stap naar duurzaamheid onder meer om de energierekening te verlagen. Het geld dat daarbij wordt bespaard wordt direct ingezet voor waar het echt om draait, namelijk goede zorg.

Door deze besparing hebben we 14 nieuwe fte's in kunnen zetten voor de dagelijkse zorg. De verduurzaming is zo'n groot succes dat we hebben besloten om nog meer locaties te verduurzamen

Wim Kos voorzitter raad van bestuur ASVZ

Flinke besparing

De verduurzaming is niet alleen financieel gunstig, het betekent ook dat ASVZ jaarlijks bijna duizend ton CO2-uitstoot bespaart. Om zoveel CO2 te compenseren zou je meer dan 170 voetbalvelden vol grote bomen moeten planten. Een flinke impact dus. Om nog meer impact te bereiken wil ASVZ ook bewustwording over duurzaamheid bevorderen bij cliënten, medewerkers en hun omgeving. OZO ontwikkelde daarom speciaal voor ASVZ een bewustwordingscampagne. Deze gaat van start op 12 december.