VraagApp genomineerd voor Dutch Interactive Awards 2018

Terug naar nieuwsoverzicht

Met VraagApp krijgen mensen met een lichte verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun dagelijkse vragen. VraagApp is voor een Dutch Interactive Award 2018 genomineerd in de categorie Communities. Dat heeft de jury bekend gemaakt. De selectie van het beste Nederlandse online werk behaalde de hoogste scores op variabelen als concept, design, interactiviteit en resultaat.

Vraagapp binnen ASVZ

ASVZ heeft 600 abonnementen op de VraagApp beschikbaar. Met het abonnement kan iemand onbeperkt vragen stellen, bijvoorbeeld over het openbaar vervoer of over het huishouden. Vragen kunnen worden getypt of ingesproken en worden dan automatisch verzonden naar een paar vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die de vraag wil beantwoorden, komt in een chatgesprek met de vragensteller. Zo krijgen vragenstellers snel antwoord op hun vraag. Er is toezicht op de gesprekken, zodat de kwaliteit bewaakt wordt. Daarnaast zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen. De ervaring is dat iedereen die Whatsapp gebruikt, ook met de VraagApp overweg kan.

Informatiefilmpjes
- Uitleg 'waarom VraagApp'
- Uitleg 'wat is VraagApp'

Genomineerden

Er waren in totaal driehonderd inzendingen. Andere genomineerden in de categorie Communities zijn Socius Connect, Myinlife (Alzheimer Nederland), #Polertiek (BNN-VARA) en De Monitor (KRO-NCRV). Tony's Chocolonely, net als VraagApp een sociale onderneming, is genomineerd in de categorie E-commerce. Op donderdag 31 mei worden de winnaars van de Dutch Interactive Awards 2018 bekend gemaakt tijdens de Dutch Interactive Awardshow in de Beurs van Berlage, te Amsterdam.