Vraagbaak AanZet Dagbesteding en corona: hoe dan?

Terug naar nieuwsoverzicht

Nel Hoogervorst heeft twee dochters die begeleiding krijgen van ASVZ. Lenneke (39) woont in Tilburg en Lieke (37) woont in een woning op ASVZ locatie Vincentius in Udenhout. Ze gingen voordat corona zijn intrede deed met veel plezier naar de dagbesteding. Lenneke werkte in de Foyer bij de kapel in Udenhout en Lieke bij Baanbrekers in Waalwijk. Maar hoe gaat dat vandaag de dag, nu we nog steeds middenin de coronacrisis zitten?

Nel met haar dochters

Lenneke werkt op de kinderboerderij

“Lenneke doet inmiddels iets heel anders. Ze werkt twee dagen in de week bij de kinderboerderij van Vincentius. Ik had nooit bedacht dat dit iets voor haar was”, vertelt Nel lachend. “Lenneke buiten en bij de paarden, stallen schoonmaken. Ze is niet echt van het vies worden. Maar ze heeft het verrassend goed opgepakt en vindt het leuk. Omdat meerdere bewoners van haar woonvoorziening daar werken is het een goede oplossing. Door het wisselende contact zo beperkt mogelijk te houden, past deze locatie goed binnen de huidige coronamaatregelen.

Aan het werk op de kinderboerderij

Dagbesteding op het terrein

De dagbesteding bij Baanbrekers in Waalwijk stopte al snel in die eerste lockdown. Lieke miste haar dagbesteding wel heel erg. Ze vond het op den duur lastig om 24 uur per dag in dezelfde woning te zijn met steeds dezelfde mensen. Inmiddels heeft ze ook nieuwe dagbesteding op het terrein. Ze gaat vijf dagen in de week naar een nieuwe ruimte die ze samen met de bewoners van de buurwoning gebruiken. Dus ook hier weer zorgen ze ervoor dat er weinig wisselende contacten zijn. Een prima oplossing!”

Ze maken prachtige creaties op de dagbesteding

Vraagbaak: dagbesteding in coronatijd?

In ons magazine AanZet behandelen we elke keer een vraag van een ouder. Deze keer een vraag van Nel. In het voorjaarsnummer van AanZet geeft manager Rob Muselaers antwoord op de vraag hoe we zijn omgegaan met dagbesteding in coronatijd en hoe nu verder? 

Lees het hele artikel hier.