Workshops en game café tijdens Week van de Mediawijsheid

YouTube, Facebook, WhatsApp, online gamen…

Op internet is veel te doen. Doe jij veel op internet of social media? Of doe je dat nog niet, maar wil je er wel meer van weten? Kom dan naar de Week van de Mediawijsheid!

Wat kun je doen?

Er is een Social Media en Game Café. Hier kun je van alles doen. Bijvoorbeeld gamen of de Mediajungle spelen. Dat is een spel over social media en internet. Je kunt ook uitleg krijgen over digitale hulpmiddelen, zoals apps en speciale horloges.

Je kunt ook workshops volgen:

Workshop vloggen

Teun Peeters is vlogger en lid van het team Dylan Haegens. Hij heeft 124.000 volgers op YouTube. Teun vertelt hoe hij zo populair is geworden met vloggen. Hij kan je ook dingen leren zodat je zelf kunt gaan vloggen.

Workshop Are you connected?

Laat je tijdens deze workshop meenemen in de wereld van liken, skypen, taggen, (re)tweeten, sexting, webcamseks en dating. Waar moet je op letten als je online bent?

Workshop over het instellen van filters en apps

Bij deze workshop krijg je tips over het instellen van je tablet. Zoals het aanzetten van filters of het aan- en uitzetten van instellingen. Er is ook informatie over leuke en handige apps. Neem je tablet mee, zodat je het meteen kan regelen!

Waar en wanneer?

  • Merwebolder, Sliedrecht: vrijdag 16 november, in de Sunset bar en Werkschuit
  • Wielewaal, Rotterdam: maandag 22 november, café Sjaars en hoofdgebouw
  • Vincentius, Udenhout: donderdag 22 november, Kapel en vergaderruimtes

Alle activiteiten vinden tussen 16.00 – 20.00 uur plaats. Kijk op www.asvz.nl/mediawijsheid hoe laat de workshops zijn. Je kunt ook een hapje mee-eten.

Aanmelden

Alle activiteiten zijn voor bewoners en medewerkers. Voor de workshops en het eten moet je je van tevoren opgeven. Bij het social media en game café kun je gewoon binnenlopen. Je kunt je per mail aanmelden: mediawijsheid@asvz.nl.

Kom jij ook?