‘Wow, een dag met een gouden randje’

Terug naar nieuwsoverzicht

Het was feest op donderdag 6 juni. ASVZ bestaat 50 jaar en dat werd gevierd met een uitje naar Efteling. Ruim 13.000 cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden genoten met volle teugen van het pretpark. Zo maar een greep uit de reacties: ‘Wow, een dag met een gouden randje’. ‘Bedankt voor dit feestje’. ‘Wat een supergave dag. Nog nooit zoveel blije mensen gezien, ik was er een van’.

Hartstikke blij

‘Vandaag is het feest. Ik ben hartstikke blij, want dit doe je natuurlijk niet ieder jaar’, vertelt Jolanda die vanaf locatie Merwebolder met de bus vertrekt. Vanaf veel locaties was speciaal busvervoer geregeld; 109 bussen en 360 kleine busjes vertrokken naar Kaatsheuvel. Vanaf openingstijd liep één grote stoet ASVZ-gasten het pretpark binnen waar ieder zijn eigen weg kon gaan. Het mooie weer maakte de dag nóg feestelijker.

Speciale voorzieningen

Het leek wel alsof de Efteling afgehuurd was voor de vele gasten van ASVZ, maar dat was niet het geval. Wél waren er speciale voorzieningen getroffen voor mensen die extra zorg nodig hadden. Zo was er een speciale rust- en verschoonruimte met bedden, brancards en tilliften. Ook waren er blenders om voedsel te bereiden en konden kleine mankementen aan rolstoelen meteen verholpen worden door de reparatiedienst ter plaatse. Om het uitje mogelijk te maken waren duizenden vrijwilligers en begeleiders actief om alles in goede banen te leiden. Delia: ‘ik heb me opgegeven als vrijwilliger op het servicepunt voor het verschonen en bereiden van voedsel. Er is heel veel te doen om mensen een mooie dag te laten beleven.’

Het was een zeer geslaagde dag. Alleen maar blije gezichten. Dat doet wat met je.

Hanneke Kooiman Raad van bestuur

Zeer geslaagd

‘Het was een zeer geslaagde dag. Alleen maar blije gezichten. Dat doet wat met je. Voor ons is het een kadootje dat iedereen zó enorm genoten heeft. Daar doen we het voor’, vertelt Hanneke Kooiman, raad van bestuur van ASVZ. ’50 jaar is natuurlijk een bijzonder jubileum; we bestaan al een halve eeuw. Dat wilden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en er voor iedereen iets onvergetelijks van maken. Een dagje weg, een uitje naar een pretpark, is voor veel van onze cliënten niet vanzelfsprekend. Daarom wilden we er voor hen een mooie dag van maken in een pretpark met voor ieder wat wils. En dankzij de enthousiaste inzet van alle begeleiders, vrijwilligers en familieleden is dat gelukt! Daarom ook een groot compliment aan iedereen die dit feest mogelijk heeft gemaakt.’

50 jaar vooruit

Het thema van het jubileumjaar van ASVZ is 50 jaar vooruit. We gaan al een halve eeuw vooruit in menswaardige zorg. Bij dat bijzondere moment staan we graag stil, maar we kijken ook vooruit, naar de toekomst. In het kader van het jubileum vinden er dit jaar nog meer activiteiten plaats, zo is er een bijzonder jubileummagazine verschenen, is er een jubileumcollectie van dagbestedingsgroepen samengesteld en vindt er in september een reünie plaats voor oud-medewerkers. Meer informatie over het jubileum staat op www.asvz.nl/50jaarvooruit.