Vrijwilligerswerk bij ASVZ: zo vader zo zoon

Terug naar nieuwsoverzicht

Een vrijwilliger geeft de dag van een cliënt net een beetje extra. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Henk doet vrijwilligerswerk in het Tuin Activiteiten Centrum op locatie Vincentius. Zijn zoon Dave woont bij Amarant, maar werkt al vanaf 1994 bij datzelfde tuincentrum.

Maatjes

Elke dinsdagmiddag werkt Henk samen met Dave en andere cliënten. Ze stekken plantjes, verpotten ze, wieden onkruid, sjouwen met pallets. In de winter zijn ze meer in de houtloods. Er wordt daar hout gekloofd en opgestapeld om later verkocht te worden als openhaardhout. De cliënten vinden het fijn om samen te werken. Als hij binnenkomt hoor je wel eens roepen “Hé, Henk, ben je er al weer? Ga je met mij werken?” Vader en zoon vinden het leuk om samen klusjes uit te voeren.

Henk en Dave

Vrijwilligers bij ASVZ

Voor vrijwilligers zijn er bij ASVZ door het jaar heen verschillende attenties. Zoals het concert in Sliedrecht van United By Music. Henk ging er heen met Dave. “Wat een feest. Die Dave heeft gedanst. Hij kon niet ophouden. Het was dé avond van het jaar. Fantastisch! Volgend jaar gaan we weer.” Hij glundert.
Bij ASVZ kunt u verschillende soorten vrijwilligerswerk doen. U kunt een cliënt meenemen op een activiteit die u zelf graag uitvoert. Maar ook een handje helpen in een woongroep
of dagactiviteitencentrum. Interesse? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@asvz.nl of bekijk onze site www.werkenbijasvz.nl/vrijwilligers