Oplevering zonnepanelen locatie Vincentius Udenhout

Terug naar nieuwsoverzicht

Ook Vincentius verduurzaamt. Onze Zorg is Opgewekt plaatste ongeveer 1.100 zonnepanelen op 19 panden van locatie Vincentius in Udenhout.

Infographic

Ruim 85 voetbalvelden vol

Op maandag 16 juli is Onze zorg is Opgewekt gestart met het plaatsen van zonnepanelen op de kinderboerderij, tuincentrum en diverse 2 onder 1 kap woningen op locatie Vincentius. Op de kinderboerderij werden in totaal 70 zonnepanelen gelegd en op het dak van het tuincentrum komen 60 panelen. De meeste van dezpanelen, 376 stuks, kwamen op het dak van het zwembad.

In totaal plaatste Onze Zorg is Opgewekt bijna één Mega Watt piek op locatie Vincentius. We wekken hiermee genoeg energie op om bijvoorbeeld 250 huishoudens van stroom te voorzien en we besparen zo maar liefst 490.000 kg CO2. Als we deze CO2-uitstoot hadden willen compenseren in plaats van besparen, dan zouden we bijna 25.000 bomen moeten planten. Dat zijn ruim 85 voetbalvelden vol!

Duurzaamheidsweken

Tijdens de duurzaamheidsweken is er flink feest gevierd op verschillende locaties door cliënten en medewerkers. Buzz is langs geweest en heeft bij veel locaties de ingezamelde doppen opgehaald. Buzz de mascotte heeft nog niet eerder zoveel knuffels en kusjes gehad en fijn gedanst met iedereen. De Buzz-knuffel ging uit logeren en had duurzame tips voor op de groep. En hij is nog steeds niet uit gelogeerd. Bovendien deelden dag- en woongroepbegeleiders hun eigen duurzame ideeën, ontzettend leuk om te horen!