Marit en Anouk van der Rest winnen ZorgAward 2018

Terug naar nieuwsoverzicht

Op donderdag 27 september jl. reikte arbeidsmarktorganisatie Care2Care voor de 6e keer de ZorgAward uit voor het beste (duurzame) idee van de regio. Uit alle inzendingen van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, won het idee van Marit en Anouk van der Rest, twee zussen werkzaam bij ASVZ.

v.l.n.r.: Chris Boeijinga (Care2Care), Henk Gerla (Zorg & Zekerheid), Marit & Anouk van der Rest (prijswinnaars) Monique Kempff (NU’91), Mark Froklage (NU’91), Beerend Hierck (LUMC).

Versterken van de samenwerking tussen thuis en werk

Marit en Anouk wonnen de ZorgAward en de daaraan verbonden geldprijs van € 1.000,- met hun idee om de dagbesteding te betrekken bij het creëren van werkgeluk bij medewerkers en zo de duurzame inzetbaarheid te verhogen. Door huishoudelijke klussen, zoals bijvoorbeeld wassen, koken, strijken, etc. tegen betaling door de dagbesteding te laten uitvoeren, ontstaan er zinvolle werkzaamheden voor de cliënten en wordt de werkdruk op een ander niveau verlaagd. Dit stimuleert de vitaliteit van zowel medewerkers als cliënten en verstrekt de samenwerking.

Dit is een mooi voorbeeld van een win-winsituatie. Het heeft voordelen voor zowel de medewerkers als de cliënt, heeft een praktisch nut en versterkt de band tussen cliënten en begeleiders. Ik kan me voorstellen dat het, naast de voorbeelden van koken en wassen, ook op andere vlakken kan helpen. Ik zou er veelvuldig gebruik van maken als het beschikbaar zou zijn.

Deelnemer

Care2Care

Care2Care organiseert jaarlijks deze ZorgAward met als doel ideeën die op de werkvloer leven te belonen en te delen met anderen. Want veel ideeën en initiatieven worden bedacht op de werkvloer zelf, maar blijven vaak onzichtbaar of komen niet ten uitvoer. Care2Care biedt Marit, Anouk en ASVZ ondersteuning bij het onderzoeken van de mogelijkheid om het winnende idee verder te ontwikkelen.