'Iedereen kan nu meedoen!'

Dankzij Stichting Old Grand Dad (OGD) kan de afdeling Bewegingsagogie van ASVZ-locatie Vincentius in Udenhout bewegingsactiviteiten aanbieden voor alle cliënten.

Afdeling Bewegingsagogie

Voor mensen met een beperking is het niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend om te sporten. Omdat ASVZ het belangrijk vindt dat cliënten gezond leven, hebben we een afdeling Bewegingsagogie. Hun doel is om de gezondheid en het welzijn van cliënten te bevorderen.

‘We hebben allerlei bewegingsactiviteiten’, vertelt bewegingsagoog Anoek Leijten. ‘Daarbij kijken we naar de wensen en behoeften van iedere cliënt. De gymzaal was vooral ingericht met standaard materialen. Maar ASVZ heeft ook belevingsgroepen waar het niveau lager is en cliënten die in een rolstoel zitten. Om ook met hen te kunnen bewegen, hadden we nieuw materiaal nodig.’

Stichting Old Grand Dad

De vader van Anoek is fanatiek golfer en lid van Stichting Old Grand Dad (OGD). De golfende grootvaders helpen organisaties die zich inzetten om gehandicapte jongeren te laten sporten en bewegen. Dus toen Fred Leijten van de wens van zijn dochter hoorde, was het voor hem duidelijk: OGD moet ASVZ helpen bij de aanschaf van het nieuwe materiaal.

‘Doordat we nu twee keer zo veel schommels hebben, kunnen we cliënten die normaal veel tijd in een rolstoel doorbrengen, langer laten schommelen. Zo hebben zij afwisseling in hun dagelijkse activiteiten en kunnen ze genieten van de ontspanning.’

Anoek Leijten Bewegingsagoog

Nieuwe materialen

Dankzij de schenking heeft ASVZ een schommel, schommelbak, foamblokken en speciale loopplanken kunnen aanschaffen. De nieuwe materialen worden gebruikt voor belevingsgym in alle cliëntgroepen. Bewegingsagogen zetten een ‘speeltuin’ in de gymzaal, met een parcours van foamblokken. Ook kunnen cliënten aan de slag met bouwblokken, of hun zintuigen prikkelen door over de sensorische loopplanken te lopen.

sponsor_Vincentius bewegingsagogie.png

Helpt u mee?

Neem dan contact op met Joris van Schilt, coördinator fondsenwerving ASVZ. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 - 13 02 36 15 of via mail: jvschilt@asvz.nl.

Benieuwd naar andere sponsoracties?

Kijk dan op deze pagina.