Coronavirus

Door het coronavirus heeft de overheid veel maatregelen ingesteld. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen je op bezoek mag hebben. En over hygiëne. Ook bij ASVZ zijn er veel maatregelen. Zo is de dagbesteding nu anders dan je gewend bent. Op deze pagina vind je meer informatie.

Wat staat er op deze pagina?

Je vindt op deze pagina de volgende informatie over het coronavirus.
Klik op het onderwerp waarover je iets wil weten. Dan kom je direct bij de goede informatie. 

Coronatelefoonlijn_client met telefoon.png

Even bellen over corona

Door het coronavirus zijn het spannende en soms lastige tijden. Misschien heb je corona of ben je een beetje bang om het coronavirus te krijgen? 

Wil je even met iemand praten om je verhaal kwijt te kunnen? Bel dan naar: 06 - 20 93 94 07.
Elke dag bereikbaar van 10.00 tot 20.00 uur.

Je krijgt dan een van deze mensen aan de telefoon:
Monique de Bree, Anke Donders, Ellen v/d Herik, Nel Kraaijeveld, Josephine Lof of Bertina Spelt.

Klik hier voor de folder over de luisterlijn.

Bezoekregeling

Je mag bezoek in de woning krijgen. In de woonkamer, je eigen kamer of buiten. Samen met de teamleider en je ouders of verwanten spreek je af hoe dat kan. Er zijn afspraken voor bezoek:

  • De regels over hygiëne blijven.
  • Bezoek moet van tevoren een afspraak maken met de begeleiding.
  • Jullie houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Als bezoek of jij klachten heeft (niezen, koorts, enz) mag de afspraak niet doorgaan.
  • We doen een dringend verzoek op bezoekers om een niet-chirurgisch mondneusmasker, in de volksmond mondkapje, te dragen. Bezoek moet dit zelf meenemen.
  • Per cliënt geldt een maximum van 3 bezoekers per dag.


Logeren en op bezoek gaan

Je mag zelf gaan logeren of op bezoek bij andere mensen. Daar hebben we ook afspraken voor gemaakt:

  • Jij en degene bij wie je logeert of op bezoek gaat houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Heb jij of iemand waar je wilt gaan logeren gezondheidsklachten? Zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging en/of verlies van reuk en smaak. Dan kan het logeren of bezoek niet doorgaan.
Mijn gegevens.png

Corona ervaringsonderzoek

ASVZ wil graag weten wat cliënten vinden van de begeleiding van ASVZ tijdens de afgelopen corona periode. Wat is goed gegaan en wat kunnen we verbeteren?

Daarom vragen wij je een vragenlijst in te vullen. Dat kun je alleen doen. Of met hulp. Hulp nodig? Laat het je begeleider weten. Je begeleider zorgt dat iemand jou helpt bij het invullen. Of vraag een vriend of familielid om je te helpen.

Wil je de vragenlijst zo snel mogelijk in vullen? Dat vinden we fijn! Klik op de link die hieronder staat.

Customeyes is het bureau dat namens ASVZ de antwoorden verzameld. Het onderzoek is anoniem. Als je het fijn vindt dat ASVZ contact met je opneemt naar aanleiding van de ervaringen, vul dan je naam en e-mailadres of telefoonnummer in aan het einde van de vragenlijst.

Klik hier voor de vragenlijst.

Folders en filmpjes

Hieronder vind je meer informatie over het coronavirus. Je kunt de folders lezen maar ook een filmpje kijken. Klik op het blok en dan opent de folder of het filmpje gelijk.

Nieuwsbrieven

Via de coronanieuwsbrief houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan jouw vraag aan je begeleider.

Als je met iemand wil praten over de nieuwe situatie, kan je altijd met je begeleider in gesprek gaan. Je kan met je begeleider praten over hoe je met de nieuwe situatie om gaat en hoe je begeleider je hierbij kan helpen. Kom je er niet uit, dan kan je contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersoon.  

Zolang je niet ernstig ziek bent, kun je op de groep blijven. Het betekent wel dat je op je kamer moet blijven en je alleen contact kan en mag hebben met je begeleider. De dokter en de begeleiding kijken wat de beste afspraken zijn. We willen natuurlijk niet dat andere bewoners of begeleiders ook ziek worden.

Ja. Krijg je bij ASVZ ‘verblijf met behandeling’? Dan kan de Medische Dienst van ASVZ een coronatest bij je afnemen. Als je ‘verblijf zonder behandeling’ hebt, moet je contact opnemen met de GGD voor een coronatest. Je begeleider kan je hierbij helpen. 

Er is ook weer dagbesteding buiten de woning. Je begeleider heeft samen met jou en je ouders of verwanten gekeken wat er voor jou mogelijk is. De groep van de dagbesteding kan wel anders zijn dan je gewend bent. En het is ook niet iedere dag of op een andere plek. Woon jij in je eigen huis of bij je ouders? Dan hebben we ook met jou gekeken wat er kan. 

Je mag zowel buiten het ASV-terrein als op het ASVZ-terrein wandelen. Houd hierbij wel altijd 1,5 meter afstand van andere mensen.

Bespreek samen met je begeleider wat er precies mogelijk is. We willen natuurlijk voorkomen dat jij of andere mensen het virus kunnen verspreiden. 

Als je begeleider ziekt wordt, kijken we welke medewerker dan kan komen werken. Er zal altijd iemand aanwezig zijn.

Je begeleider maakt samen met jou afspraken over het contact dat jullie hebben. Dat is vaak een combinatie van huisbezoek en bellen of beeldbellen. Voorwaarde voor huisbezoeken is dat je geen gezondheidsklachten hebt en je voldoende afstand van elkaar houdt. 

Je kan logeren of zelf op bezoek. Daar hebben we ook afspraken voor gemaakt:

  • Jij en degene bij wie je logeert houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Logeren en bezoek is niet mogelijk als jij of degene waar je naartoe gaat, gezondheidsklachten heeft.

Mensen mogen bij jou op bezoek komen. Dat moeten jullie wel van tevoren met je begeleider afspreken. Zo kunnen we erop letten dat er niet te veel mensen tegelijk in de woning zijn. 

Corona-praten-masker.jpg

Uitleg: mondkapje dragen

Op steeds meer plekken wordt het gebruik van een mondkapje verplicht. Bijvoorbeeld als je naar de winkel gaat. Of naar een andere plek waar veel mensen komen.

Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe je een mondkapje moet gebruiken. Als je hieronder op de blauwe knop drukt krijg je uitleg over het gebruik van mondkapjes. 

Mondkapjes dragen bij ASVZ
Op sommige groepen zullen begeleiders ook met mondkapjes gaan werken. We vinden het belangrijk om met elkaar ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk bewoners en begeleiders ziek worden.

Jij hoeft in je eigen huis geen mondkapje te dragen. 

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van mondkapjes.