Coronavirus

ASVZ vindt het belangrijk om jou goed te informeren over het coronavirus. De ontwikkelingen gaan snel en er zijn regelmatig nieuwe maatregelen. Op deze pagina vind je informatie die voor jou belangrijk is en goed om te weten.

Wat is het coronavirus?

Je hoort veel mensen praten over het coronavirus. Dat is een nieuw soort griep. Sommige mensen worden hier heel ziek door. De meeste mensen met dit virus moeten hoesten. Ook hebben ze vaak pijn in hun keel.

Soms hebben ze moeite met ademhalen. Mensen met het coronavirus hebben ook altijd koorts. Daarom moeten we allemaal goed opletten dat we niet ook ziek worden.

In deze folder wordt het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd en vertellen we waarom de maatregelen nodig zijn. 

Bezoekregeling

Je teamleider bekijkt met jullie wat de mogelijkheden zijn rondom bezoek en vanaf wanneer deze regeling in gaat. Het is dus belangrijk om met jullie teamleider hierover te praten!

Bij bezoek gelden de volgende regels: 

 • De regels over hygiëne blijven.
 • Er mag geen bezoek in de woning komen. Jij mag ook nog niet bij iemand op visite.
 • Bezoek mag wel buiten op bezoek komen. Zonder (plexi)glas er tussen.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Je mag met bezoek gaan wandelen of fietsen. Ook dan geldt: houd 1,5 meter afstand. Ga niet naar plekken waar veel mensen zijn. 
 • Bezoek moet van tevoren een afspraak maken met de begeleiding.
 • Het bezoek mag maximaal een uur duren.
 • Er mogen maximaal 2 personen komen en dit zijn elk bezoek dezelfde personen.
 • Als bezoek of jij klachten heeft (niezen, koorts enz) mag de afspraak niet doorgaan. 

Voor cliënten met een eigen appartement geldt:

 • Maximaal 3 personen op bezoek.
 • Jij en je bezoek hebben geen klachten.
 • Je houdt 1,5 meter afstand.
 • Je mag niet op bezoek bij een ander.

Even bellen over corona

Door het coronavirus zijn het nu spannende en soms lastige tijden. Zeker nu je niet naar dagbesteding of je familie kunt. Of misschien heb je corona of ben je een beetje bang om het coronavirus te krijgen?

Wil je even met iemand praten om je verhaal kwijt te kunnen? Bel dan naar: 06 - 20 93 94 07.

Je krijgt dan Anke Donders, Ellen van den Herik, Josephine Lof of Bertina Spelt aan de telefoon. De corona-telefoonlijn is elke dag bereikbaar tussen 10.00 en 20.00 uur.

Coronatelefoonlijn_client met telefoon.png

Corona-telefoonlijn: wie krijg je aan de telefoon?

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je altijd bellen naar de Corona-telefoonlijn: 06 - 20 93 94 07.

De maatregelen zijn tijdelijk en gelden voor iedereen. En kunnen dus niet veranderd worden. Je kan met je begeleider in gesprek gaan over hoe je met de maatregelen om gaat en hoe je begeleider je hierbij kan helpen. Kom je er niet uit dan kan je contact opnemen met de clientvertrouwenspersoon. 

Zolang je niet ernstig ziek bent, kun je op de groep blijven. Het betekent wel dat je op je kamer moet blijven en je alleen contact kan en mag hebben met je begeleider. De dokter en de begeleiding kijken wat de beste afspraken zijn. We willen natuurlijk niet dat andere bewoners of begeleiders ook ziek worden.

Als je ziek bent en verschijnselen van het coronavirus hebt, belt je begeleider de dokter. De dokter kijkt dan of je getest moet worden. klopt

Omdat we de kans op besmettingen zo klein mogelijk willen en moeten houden. We hopen dat jij hierdoor ook niet ziek wordt.

Je mag buiten ASVZ-terrein slechts met 2 personen op 1,5 meter afstand wandelen. Op ASVZ-terrein mag je in een groepje van maximaal 3 personen van dezelfde woning wandelen. Deze groep van 3 is inclusief een begeleider van dezelfde woning (dus 1 begeleider met maximaal 2 bewoners).

Als je zelf niet ziek bent of geen verschijnselen van het coronavirus hebt, mag je gewoon naar buiten. Je mag op ASVZ-terrein in een groepje van maximaal 3 personen van dezelfde woning wandelen. Deze groep van 3 is inclusief een begeleider van dezelfde woning (dus 1 begeleider met maximaal 2 bewoners).

Als je begeleider ziekt wordt, kijken we welke medewerker dan kan komen werken. Er zal altijd iemand aanwezig zijn.

Samen met je begeleider wordt bekeken op welke manier er contact gaat zijn tussen jou en je begeleider. Dit kan bijvoorbeeld via bellen, beeldbellen of door bijvoorbeeld een afspraak samen buiten te maken. Voorwaarde is dan wel dat je geen gezondheidsklachten hebt en we voldoende afstand van elkaar houden.

Nee, je mag niet zelf op bezoek gaan bij andere mensen. Er mogen wel 2 personen bij jou op bezoek komen. In de bezoekregeling staat beschreven wat de regels hiervoor zijn. Lees de nieuwsbrief voor meer informatie over de bezoekregeling.

Materialen van coaches educatie

De coaches educatie bieden ondersteuning over uiteenlopende onderwerpen, zodat cliënten en begeleiders samen aan de slag kunnen. Ook tijdens de coronacrisis kunnen cliënten en medewerkers van ASVZ bij hen terecht. Er zijn verschillende materialen die juist in deze tijd handig zijn, zoals de Mediajungle, het kaartspel Coping (omgaan met lastige situaties) en de Troostkaartjes.

Spel Mediajungle

In gesprek gaan over (sociale) mediagebruik is erg belangrijk, zeker nu we door de coronacrisis allemaal thuiszitten en online zijn. Speel Mediajungle met elkaar en ontdek aan de hand van vragen en opdrachten meer over elkaars (sociale) mediagebruik! Wat kijk jij op YouTube? Welke filter gebruik jij het meest op Snapchat? FIFA, Fortnite of Candy Crush? Wil je meer weten over Mediajungle? Of ben je medewerker van ASVZ en wil je dit spel gebruiken?

Kijk op de website van Mediajungle

Kaartspel Coping

Dit kaartspel biedt ondersteuning in het omgaan met lastige situaties. De kaartjes kunnen je helpen een gesprek aan te gaan. Wil je meer weten over dit kaartspel? Of ben je medewerker van ASVZ en wil je dit spel gebruiken?

Kijk op de pagina Educatie

Troostkaartjes

Dit kaartspel biedt ondersteuning in het omgaan met rouw en verlies. De kaartjes kunnen troost bieden als je verdrietig bent. Wil je meer weten over dit kaartspel? Of ben je medewerker van ASVZ en wil je dit spel gebruiken?

Kijk op de pagina Educatie