Centrale rol
Triple-C vraagt om anders denken, anders kijken en anders doen en richt zich op de menselijke behoeften. Niet op wat iemand heeft, maar op wat iemand nodig heeft. Dat is waar coaches (begeleiders) en cliënten elke dag samen aan werken.
De Triple-C Werkplaats speelt een centrale rol in deze samenwerking. Door de inzet van lerend en creërend samenwerken, verbindt de werkplaats de uitgangspunten van Triple-C met de uitvoering en organisatie van orthopedagogische behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. We maken hierbij gebruik van de inhoudelijke kennis van zorgprofessionals en de expertises van VGZ Zorgkantoor.
Samenwerking offcieel ondertekend
“Triple-C zorgt voor een op het oog eenvoudige maar zeer effectieve aanpak om heel complexe vragen en heel complexe situaties bij cliënten in de gehandicaptenzorg op te pakken en écht voor hen te verbeteren. Toepassing van Triple-C is in de praktijk een zaak van lange adem én ingewikkeld en VGZ Zorgkantoor steunt ASVZ graag bij het verder uitdragen en verspreiden van deze effectieve aanpak”.
- Hans van Noorden, direct Langdurige Zorg VGZ Zorgkantoor:Toekomstbestendige zorg
ASVZ voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en deelt haar kennis en ervaringen met andere zorgaanbieders. Dit doen we samen met begeleiders, behandelaren, managers, cliënten, verwanten en bestuurders. Zodat andere zorgaanbieders een start kunnen maken met het organiseren en verbinden van Triple-C in de organisatie. Niet alleen in de gehandicaptenzorg, maar ook in de geestelijke gezondheidszorg. Door bijvoorbeeld regionale inspiratiebijeenkomsten te organiseren, willen ASVZ en VGZ Zorgkantoor zorgaanbieders motiveren om de Triple-C methodiek te omarmen. Met het aanbieden en toegankelijk maken van een platform voor kennisdeling en samenwerking profiteert de gehele sector van de opgedane ervaringen en good practices. We willen leren van én met elkaar.
“We zijn trots op deze samenwerking. We weten waar we naartoe willen en verstaan elkaar hierin. En snappen allebei dat het gaat om gewone mensen. En niet alleen maar zeggen dat je Triple-C doet, maar het gaat er vooral om hoe je doet. Die brug wil de Triple-C werkplaats zijn voor onze eigen medewerkers, maar ook voor andere zorgaanbieders”.
- Hanneke Kooiman, voorzitter raad van bestuur ASVZBijeenkomst in Triple-C Werkplaats
Het resultaat
Cliënten krijgen op deze manier sneller toegang tot de juiste zorg, wachtlijsten worden korter, en de kwaliteit van leven voor cliënten verbetert, zij ervaren hun normale leven. Deze samenwerking is een gezamenlijke inspanning om de zorg voor mensen met een complexe zorgvraag te verbeteren en een toekomst te creëren waarin iedereen de zorg ontvangt die nodig is, die bovendien betaalbaar blijft en medewerkers ondersteunt en bindt aan de sector.