Dagactiviteiten

Dagactiviteiten bij ASVZ spelen al jaren een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking en bepalen voor een groot deel ook de kwaliteit van hun bestaan.

Wilt u meer weten?

088-993 12 95

Zinvolle dagbesteding

Werk hebben of een andere vorm van zinvolle dagbesteding is voor iedereen belangrijk. Het geeft je de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en jezelf te ontplooien. ASVZ laat zien dat er plaats is in de maatschappij voor mensen met een beperking, samen, dicht in de buurt.

Speel-o-theek (vierkant)

School en dagactiviteiten voor kinderen

Het begeleiden en stimuleren van kinderen in hun ontwikkeling is van groot belang voor hun toekomst. Eerst wordt nagegaan of het volgen van aangepast onderwijs tot de mogelijkheden behoort. ASVZ werkt daartoe nauw samen met een aantal scholen voor speciaal onderwijs in de regio.

Als onderwijs niet mogelijk is, vinden er dagactiviteiten plaats in aangepaste kinderdagcentra. Dit gebeurt vaak in nauwe samenwerking met andere zorgaanbieders. Hier wordt op basis van een voor ieder kind persoonlijk opgezet plan gewerkt aan vaardigheden.

Speciale aandacht is er ook voor kinderen met ernstige en meervoudige beperkingen. Bij hen ligt het accent op het prikkelen van de zintuigen door middel van contact-, snoezel-, muziek- en bewegingsspel.

Dagactiviteiten voor ouderen

Cliƫnten die op een dusdanige leeftijd komen dat zij niet langer kunnen of willen participeren in het arbeidsproces hebben de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende aangepaste activiteiten, speciaal voor ouderen. De nadruk ligt voor het merendeel op recreatieve, activerende, belevingsgerichte en ondersteunende begeleiding.

Dagactiviteiten blijven ook bij het ouder worden belangrijk, omdat vaak de sociale kring van familie kleiner wordt. Aandachtspunten zijn het in stand houden van vaardigheden, het begeleiden van achteruitgang en het ervaren van een prettige oude dag. De ouderen kunnen kiezen uit verschillende activiteiten.

small-header.jpg

Folders en flyers

Download Lees voor

Handweverij

Download Lees voor

Kadoshop Vintje

Download Lees voor

Tivolishop

Benieuwd naar alle locaties met dagactiviteiten?

Bekijk alle locaties