Vrije tijd

Naast wonen en werken, dagactiviteiten of school is invulling van vrije tijd een belangrijk onderdeel van je leven. In je vrije tijd kun je je ontspannen, dingen beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe je je vrije tijd invult, bepaal jezelf.

Vrije tijd

Naast school of werk hebben cliënten vrije tijd die ze zelf kunnen invullen. Vaak ook in overleg met ouder/verwant, persoonlijk begeleider en pedagoog. Vrijetijdsbesteding vindt bij voorkeur in de samenleving plaats, waarbij zowel ruimte is voor individuele activiteiten als groepsactiviteiten.

Om het informele netwerk van de cliënt in stand te houden of uit te breiden, worden er activiteiten in de regio bezocht, al dan niet speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook wordt er gebruikgemaakt van de mogelijkheid om aan te sluiten bij activiteiten en uitstapjes die georganiseerd worden vanuit andere woonvoorzieningen van ASVZ. Indien nodig gaat er een begeleider mee met de activiteiten die buiten de voorziening plaatsvinden. Er wordt met regelmaat gebruik gemaakt van aangepast of openbaar vervoer om dit doel te bereiken.

Daarnaast worden er wekelijks, maandelijks, jaarlijks of incidenteel activiteiten georganiseerd binnen de woonvoorzieningen of dagactiviteitencentra. Cliënten kunnen ervoor kiezen individueel dan wel samen met andere cliënten, vrienden, familie en/of vrijwilligers op vakantie te gaan. Soms met gespecialiseerde reisorganisaties.

ASVZ_Logo_Speel-o-theek.jpg

Speel-o-theek

De speel-o-theek leent materialen uit aan cliënten die op de locatie wonen of werken en aan andere woon-en dagactiviteitenvoorzieningen van zowel ASVZ, als andere zorgaanbieders. Gezinnen met een kind met een beperking kunnen hier ook terecht voor het lenen van materiaal.

Er is een grote verscheidenheid aan materialen die aansluiten bij verschillende ontwikkelings-en belevingsniveaus van mensen met een beperking. Daarnaast kan men bij de speel-o-theek terecht voor voorlichting en advies op het gebied van spel en spelmateriaal.

Ga hier naar de Boemerang

Kinderboerderij/manage

Op het terrein van de Merwebolder bevinden zich een kinderboerderij en een aangepaste manege.
De Boldermanege is bedoeld voor cliënten met een verstandelijke beperking van de Merwebolder en van andere woonlocaties van ASVZ in de regio. In de manege werken speciaal opgeleide instructeurs, dierverzorgers en vrijwilligers. Ook werken er in het kader van dagactiviteiten mensen met een verstandelijke beperking in de manege en op de kinderboerderij.

De Boldermanege richt zich met name op mensen met een verstandelijke beperking. Uit ervaring blijkt dat het een geweldig gevoel van eigenwaarde oplevert als zij, eventueel met enige hulp, zelfstandig kunnen paardrijden. Voor de ruiters met een lichamelijke beperking is er een lift, inclusief tilbanden, en een speciaal opstapperron aanwezig.

manege3.jpg
koffie drinken.png

Recreatiekalenders

Elke regio heeft haar eigen activiteitenprogramma. Via de link kom je op de pagina met een overzicht van de activiteiten per regio. Ook worden op er diverse plaatsen kerkdiensten gehouden of kun je meezingen in een koor.

Eetcafe's en inloopruimtes

Voor cliënten die op zichzelf wonen, zijn op diverse plaatsen eetcafés of inloopruimtes geopend. Daar kunnen zij terecht voor een maaltijd, een kop koffie, een praatje met elkaar of met de begeleiding. Ook vinden er allerlei activiteiten plaats.

Openingstijden

Een keer per 3 weken op maandagavond koffiegroep van
19.30 - 21.30 uur

Kosten
: € 1,00 per keer

Openingstijden:

  • maandag 11.00 tot 22.00 uur: koffie, lunch, diner
  • woensdag, donderdag en vrijdag: 17.00 tot 22.00 uur
  • zaterdag: 16.00 tot 22.00 uur
  • zondag: 16.00 tot 20.00 uur

Alleen op zondag reserveren. Op zondag is er één menu van drie gangen. Alle andere dagen is er een menukaart.

Dit eetcafé is toegankelijk voor mensen met en zonder verstandelijke beperking.  Ook zijn er dagelijks leuke activiteiten.

Voor een kopje koffie of thee kunt u terecht tussen 9.00u en 16.00u. Lunchen is mogelijk tussen 11.30u en 14.00u.

Eetcafé Sjaars heeft haar deuren geopend in april 2008 en is onderdeel van locatie Wielewaal, ASVZ. In het eetcafé werken cliënten samen met begeleiders aan een gezellige ontspannen sfeer waarin u kunt genieten van lekkere gerechten. Daarnaast kunnen wij ook diverse hapjes, salades en taarten voor uw feestjes en partijen verzorgen. Vraag gerust naar onze assortimentslijst. In overleg kunnen wij ook maaltijden en hapjes organiseren buiten de normale openingstijden.