Diagnostiek en behandeling

Het stellen van de juiste diagnose bij mensen met een verstandelijke beperking vereist specifieke kennis. ASVZ heeft die kennis in huis.

De juiste diagnose, de juiste behandeling

ASVZ zorgt voor de juiste diagnose op het juiste moment. Dat doen we voor mensen die direct bij ons aankloppen en ter ondersteuning van huisartsen en hulpverleners bij wie de behandeling vastloopt. Altijd putten we uit onze uitgebreide kennis over mensen met een verstandelijke beperking en over uiteenlopende thema’s. Met een breed pallet aan behandelaars is ASVZ in staat om direct na de diagnose een behandeling aan te bieden.

Deze behandeling is mogelijk als u een indicatie heeft maar ook als u thuis woont en geen indicatie heeft kan dit middels een verwijzing van de huisarts. Dit gaat dan om zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP), zoals mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking.

Tijdens de EMDR behandeling vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Samen met de therapeut van ASVZ werkte ik aan de vervelende 'beelden' die mijn leven beïnvloedden. Stapje voor stapje kwam ik achter zaken waarmee ik zelf ook aan de slag kon gaan. Het resultaat is dat ik me veel sterker voel!

Cliënt ASVZ
ASVZ eitje pellen 012.jpg

De vier stappen van ASVZ

  1. Op zoek naar de vraag achter het probleem. Wat zijn de oorzaken?
  2. Door middel van diagnostisch onderzoek stelt ASVZ een diagnose.
  3. Advies over een behandeling op maat. Eenvoudig of juist uitgebreid.
  4. Aan de slag met de cliënt om de problemen aan te pakken.

Uw vraag aan ASVZ?

Heeft u advies nodig over een cliënt of iemand in uw omgeving? Of een vraag over zaken waar u zelf tegenaan loopt?  Ons ervaren team van zorgbemiddelaars adviseert u bij uw vraag en wijst de weg bij onder meer het aanbod van ASVZ. U kunt hier ook terecht voor het aanmelden van cliënten, verwijzingen, verzekeringen, indicaties en financiering.

ASVZ Klantadvies helpt u verder.
Kunstenaar