Logeren

Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking die bij hun ouders thuis wonen heeft ASVZ diverse logeermogelijkheden.

Wilt u meer weten?

088- 993 12 95

Logeren

Logeren bij ASVZ is bedoeld als opvang (doordeweeks, in het weekend of in de vakantieperiode) voor kinderen/jongeren met uiteenlopende zorgvragen. Het aantal malen dat iemand kan komen logeren, hangt af van de hoeveelheid aanmeldingen per logeerhuis en het persoonlijke budget van de cliënt. Ouders/verzorgers maken hierover zelf afspraken met het logeerhuis. ASVZ heeft vijf logeerhuizen in verschillende regio’s.

Bijna ieder kind vindt het leuk om ergens te gaan logeren, bij een vriendje, bij opa en oma, bij een oom of tante. Maar als je een (ernstige) verstandelijke beperking hebt, wordt het een stuk moeilijker.  Voor ouders is het lastig om hun kind aan anderen over te geven, wanneer ze er niet zeker van zijn dat het daar in vertrouwde handen is. Toch zouden zij erbij gebaat zijn als zij af en toe even op adem konden komen. Voor het kind kan het ook goed zijn om eens weg te zijn uit zijn eigen omgeving en te leren wennen aan een andere omgeving.

ASVZ eitje pellen 012.jpg

Hoe werkt het?

In de logeerhuizen is 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig en er is aandacht voor ieder kind. Vaak is er ook lichamelijke en medische verzorging nodig. In elk logeerhuis zijn enkele gediplomeerde begeleiders in dienst die bevoegd zijn bepaalde verpleegkundige handelingen te verrichten.

Tijdens het verblijf in een logeerhuis heeft bijna elke logé beschikking over een eigen slaapkamer. Er zijn aangepaste bedden en bedboxen aanwezig. De kinderen in vaste of wisselende groepen worden verantwoord beziggehouden en verzorgd, aansluitend bij de individuele behoeftes en mogelijkheden. Op doordeweekse dagen gaan de logés naar hun eigen dagbesteding, werk of school. Rustmomenten worden afgewisseld met activiteiten als wandelen, muziek maken, knutselen, spelen of uitstapjes ondernemen, wanneer de lichamelijke gesteldheid van de kinderen dat toestaat. Tijdens weekenden en in vakanties wordt er met elkaar overlegd hoe de dag wordt ingericht. Verder wordt alles gedaan wat ze thuis ook gewend zijn: slapen, eten, wassen en aankleden. Ook kunnen de logés gebruikmaken van de aanwezige voorzieningen.

Vrijblijvend contact

Ouders kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen voor eventuele vragen of een locatie bezoeken. In principe gaan we met iedereen in gesprek over de mogelijkheden die we hebben in onze logeerhuizen. Ouders krijgen met regelmaat data door waarop hun kind welkom is in het logeerhuis. Dit gebeurt op basis van de aanvraag en de verkregen indicatie.

Bekijk hier de locaties van ASVZ met logeerhuizen

Ga hier naar de locatiepagina