Bijzondere woningen

We behandelen een grote diversiteit (en soms ook complexiteit) aan zorgvragen. Hieronder een aantal voorbeelden van woningen waar bijzondere zorg verleent wordt.

Wilt u meer weten over deze bijzondere woonvormen?

088-993 12 95 0184-491200

Woningen met protestants-christelijke identiteit

Bij ASVZ kun je kiezen voor een woning met een protestants-christelijke identiteit. De pastoraal werker van deze woningen werkt nauw samen met de identiteitscommissie van ASVZ. Samen zoeken zij naar wegen om vorm en betekenis te geven aan identiteit, rekening houdend met de behoefte van de cliënt.

Het gaat om woonvoorzieningen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Barendrecht.

Locatie_ML02242.jpg
TripleC_42

Woningen voor mensen met Prader-Willi

Een van de woongroepen in Udenhout is speciaal opgericht voor mensen met het syndroom van Prader-Willi. Het syndroom van Prader-Willi (PWS) is een ernstige chromosomale afwijking, waarvan onverzadigbare eetlust en de kans op levensbedreigend overgewicht de meest opmerkelijke symptomen zijn. Wonen in een normale woning, zonder bijzondere zorg en aandacht voor het syndroom, kan zowel voor de persoon met PWS als voor zijn huisgenoten zeer veel problemen opleveren.

Centraal in de aanpak staat:

  • De gezondheid van de cliënten.
  • Er wordt gezond gekookt onder begeleiding van een speciale kok. Zonder een streng dieet is het gevaar van ernstig overgewicht heel reëel.
  • De cliënten leveren een bijdrage aan het samenstellen van de menulijst, aan het doen van de boodschappen en aan het koken zelf.
  • Er is veel aandacht voor beweging.
  • Bijzondere aandacht gaat uit naar structuur, voorspelbaarheid en nabijheid, omdat dat past bij de behoeftes van personen met PWS.