Ontdek-dag Merwebolder

Wat leuk dat jij het werk voor mensen met een verstandelijke beperking zelf komt ervaren!

Wat ga jij ontdekken?

Hierbij voor jou het programma op deze locatie. Medewerkers herken je aan de keycords met naamkaartje. Stel hen gerust een vraag.

ASVZ Game-Avond_Udenhout_22-11-2018-3224.jpg

Wat kun je verwachten op de banenmarkt?

Medewerkers en cliënten staan voor je klaar om te vertellen over de diverse cliëntgroepen binnen ASVZ. Je kunt vragen stellen over vrijwilligerswerk, werken als begeleider, stage lopen, het volgen van een opleiding, de ontwikkelingsmogelijkheden etc. Tevens vind je hier diverse ontdek-hoeken waarin je meer te weten komt over de diensteverlening van ASVZ. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar welke zorgtechnologische materialen we binnen ASVZ inzetten en hoe we cliënten mediawijs maken? Probeer dan eens onze computers met oogbesturing, aai eens een robotkat of speel het spel Mediajungle.

Waar is het? In de Ark
 Plattegrond Merwebolder Ontdek-dag

Presentaties en workshops

  • Het verhalen café in onze Sunsetbar: luister naar de ervaringsverhalen van cliënten en stel vragen.
  • Een kijkje in de woning van Arnold: Arnold woont bij ASVZ en vertelt graag over zijn woning en zijn werk. Start: in de Werkschuit
  • Workshop zeep maken. In het hoofdgebouw, volg de borden.
  • Workshop boter maken op de kinderboerderij van de Merwebolder.
  • Proeverij bij Koek & Cake. Waar? In de winkelstraat bij Koek&Cake.

 Plattegrond Merwebolder Ontdek-dag

27.jpg
brain on wheels.jpg

Het verhaal van Roel in de 'Brain on wheels'

Roel wil graag leren vloggen. Maar kan dat wel als je autisme, een verstandelijke beperking hebt en in een rolstoel zit? Wil je weten hoe het verhaal van Roel verder gaat? Kom dan bij ons binnen, maak kennis met Roel. Luister naar hoe Roel de regie heeft over zijn eigen leven. Hoe zijn begeleider Manuela bij hem aansluit. Over de behoeften van Roel, over hun onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, over competenties en over hoe zij samen toewerken naar een betekenisvolle daginvulling.

Een voorproefje? Bekijk dan eerst het filmpje van Roel.

Met de Brain on Wheels, de rijdende hersenpan, rijdt Autisme Experience het hele land door. De Brain On Wheels is een mobiel theater voor circa 8 gasten. Het mobiele theatertje is een mini-bioscoop, verhalen podium, luisterbeleving en gespreksruimte. 

 

Meer informatie over Autisme Experience

Rondleiding dagbesteding

De rondleiding dagbesteding gaat langs dagbestedingsgroepen op locatie Merwebolder. Groepen waar o.a. chocolade wordt gemaakt. Er wordt verteld over het werk van cliënten en de daarbij passende begeleiding. Verder kun je ervaren wat ‘snoezelen’ is en wat het betekent als je een ernstig meervoudige beperking hebt.

De start van deze rondleiding is in de ruimte van de banenmarkt.

ASVZ Portrt Zeep & Zo_HR_15-06-2018-6887.jpg
_AFI2578.jpg

Rondleiding verpleegkundig steunpunt en De Schakel

Medewerkers van ons centrum voor revalidatie, observatie- en palliatieve zorg vertellen je over de verpleegkundige zorg en de begeleiding, die mensen met een verstandelijke beperking krijgen, na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. We laten onder andere  zien welke hulpmiddelen we hierbij gebruiken. De start is bij de entree van het evenement.
De start is bij de entree van het evenement.

_AFI2491.jpg

Rondleiding bewegingsagogie

Vitaliteit is een van de speerpunten in het jaarplan van ASVZ. Bij gezond leven hoort o.a. gezonde voeding en zo veel mogelijk bewegen. Tijdens deze rondleiding laten we zien welke beweegmogelijkheden onze bewoners hebben en hoe zij daarin begeleid worden. De rondleiding gaat langs het zwembad, de gymzaal, de box-en fitnessruimte.
De start is bij de entree van het evenement.

Rondleiding over het terrein met de paardenkar

Meer weten over de diverse woningen en werklocaties op het terrein van de Merwebolder? Stap dan op de paardenkar. De paardenkar stopt halverwege bij de kinderboerderij. Op de kinderboerderij kun je deelnemen aan de workshop ‘boter maken’. Je mag uiteraard ook mee terug rijden.

ASVZ_Opendag vd Zorg_17-03-2018-3382.jpg

Overige activiteiten

Er is live muziek in de muziektent, eten, drinken en er kan gewinkeld worden in de winkelstraat van de Merwebolder. Om de dag af te sluiten kun je een fotoherinnering maken en mee naar huis nemen.

fotobooth.PNG

Wil je bij ons komen werken? Of wil je meer weten over leren bij ASVZ?

Werken bij ASVZ
Speaker.jpg

Kans maken op een draadloze speaker?

Laat ons weten wat je van deze dag vond en/of stuur ons een foto of filmpje van jouw Ontdek-dag bij ASVZ. Je kunt het sturen naar: ontdek@asvz.nl. Je kunt ook kans maken op een speaker door de enquête bij vertrek in te vullen.