Preventie en besmetting op de woning

Het aantal besmettingen neemt weer af en de meeste coronamaatregelen zijn afgeschaft. Toch is het belangrijk dat iedereen alert blijft. We zetten de belangrijkste informatie over preventie en besmetting op een rijtje.

picto_hygiene handen wassen.png

Voorkomen is beter dan genezen

Binnen ASVZ én voor bezoekers gelden de algemene hygiëneregels:

  • Was uw handen met water en zeep
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze direct weg en was uw handen
  • Medewerkers van ASVZ dragen een mondmasker, type IIR, als zij werken met cliënten binnen anderhalve meter. 

Heeft u gezondheidsklachten - zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging en/of verlies van reuk en smaak? Dan verzoeken we u om een bezoek uit te stellen tot u zich weer helemaal beter voelt. Ook als iemand uit uw huishouden gezondheidsklachten heeft, vragen we u om even niet langs te komen.

Testbeleid voor cliënten

Als een bewoner klachten heeft die kunnen duiden op een coronabesmetting, neemt de begeleider contact op via een speciale telefoonlijn. De melding komt binnen bij de Helpdesk Medische dienst, die zorgt dat de cliënt getest wordt en bepaalt of een cliënt in isolatie gaat. Ook maakt zij afspraken over het gebruik van beschermingsmiddelen. 

ASVZ test zelf cliënten binnen Verblijf met behandeling. Cliënten binnen Verblijf zonder  behandeling kunnen via de GGD een test aanvragen. Als de GGD een test afneemt, maken begeleiders met de Medische dienst afspraken over isolatie van de bewoner met gezondheidsklachten. ASVZ levert in beide situaties beschermingsmiddelen voor de woning. Uiteraard nemen we contact met u op als uw kind of verwant klachten heeft. Het uitgebreide stappenplan bij een besmetting kunt u hier nalezen.

Er is steeds meer bekend over het coronavirus. Naast de algemene klachten zien de AVG-artsen van ASVZ dat zieke bewoners ook regelmatig andere klachten hebben. Zoals  ondertemperatuur, diarree, buikpijn, lusteloosheid of extreme vermoeidheid, spier- en  gewrichtspijn en hoofdpijn. We houden daarom ook deze signalen goed in de gaten bij bewoners.

picto_testbeleid clienten.png
picto_testbeleid medewerkers.png

Testbeleid voor medewerkers

Medewerkers die gezondheidsklachten hebben die kunnen duiden op corona, laten zich testen door de GGD. Als de uitslag negatief is, dus de medewerker heeft geen corona, kan deze weer aan het werk. Als de uitslag positief is, dus de medewerker heeft wel corona, blijft deze thuis. ASVZ doet dan binnen de organisatie bron- en contactonderzoek om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden op de locatie. Als er een besmetting op de locatie van uw kind of verwant is, ontvangt u via de teamleider of persoonlijk begeleider meer informatie. We kunnen dan eventueel extra maatregelen nemen. 

Samen met u

We hebben u hard nodig om corona onder controle te houden. Daarom vragen wij u om uw medewerking. Houd u alstublieft aan de algemene hygiëneregels. Dat geldt bijvoorbeeld ook als uw zoon of dochter komt logeren of op visite komt. De veiligheid en gezondheid van u, uw kind of verwant en onze medewerkers zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Dank u wel!

picto_1,5 meter.png (1)

Benieuwd naar het stappenplan bij een besmetting?

Klik dan hier voor de uitgebreide versie.