Preventie en besmetting op de woning

In heel Nederland nemen de besmettingen nu toe. Ook bij ASVZ zien we dat meer cliënten en medewerkers besmet raken met het coronavirus. Daarom is het belangrijk dat iedereen alert blijft. We zetten de belangrijkste informatie over preventie en besmetting op een rijtje.

picto_hygiene handen wassen.png

Voorkomen is beter dan genezen

Binnen ASVZ en voor bezoekers gelden de algemene hygiëneregels:

  • Was uw handen met water en zeep
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze direct weg en was uw handen
  • Houd 1,5 meter afstand, ook van ASVZmedewerkers en andere cliënten

Heeft u gezondheidsklachten? Dan verzoeken we u om een bezoek uit te stellen tot u zich weer helemaal beter voelt. Ook als iemand uit uw huishouden klachten heeft vragen we u om even niet langs te komen.

Testbeleid voor cliënten

Als een bewoner klachten heeft die kunnen duiden op een coronabesmetting, neemt de begeleider contact op via een speciale telefoonlijn. De melding komt binnen bij de Helpdesk Medische dienst, die bepaalt of een cliënt in isolatie gaat en/of getest moet worden. Ook maakt zij afspraken over het gebruik van beschermingsmiddelen. 

ASVZ test zelf cliënten binnen Verblijf met behandeling. Cliënten binnen Verblijf zonder  behandeling kunnen via de GGD een test aanvragen. Als de GGD een test afneemt, maken begeleiders met de Medische dienst afspraken over isolatie van de bewoner met  gezondheidsklachten. ASVZ levert in beide situaties beschermingsmiddelen voor de woning. Uiteraard nemen we contact met u op als uw kind of verwant klachten heeft. Het uitgebreide stappenplan bij een besmetting kunt u hier nalezen.

Er is steeds meer bekend over het coronavirus. Naast de algemene klachten zien de AVG-artsen van ASVZ dat zieke bewoners ook regelmatig andere klachten hebben. Zoals  ondertemperatuur, diarree, buikpijn, lusteloosheid of extreme vermoeidheid, spier- en  gewrichtspijn en hoofdpijn. We houden daarom ook deze signalen goed in de gaten bij bewoners.

picto_testbeleid clienten.png
picto_testbeleid medewerkers.png

Testbeleid voor medewerkers

Medewerkers met klachten kunnen bij de GGD terecht voor een coronatest. Zij maken met hun teamleider afspraken over hun werk. Als er een reële kans bestaat dat een bewoner ook besmet is, informeert de woning alle eerste contactpersonen. Indien nodig nemen we gepaste maatregelen.

Samen met u

We hebben u hard nodig om corona onder controle te houden. Daarom vragen wij u om uw medewerking. Houd u alstublieft aan de algemene veiligheidsregels, zoals drukte vermijden, 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij klachten. Dat geldt bijvoorbeeld ook als uw zoon of dochter komt logeren of op visite komt. De veiligheid en gezondheid van u, uw kind of verwant en onze medewerkers zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Dank u wel!

picto_1,5 meter.png (1)

Benieuwd naar het stappenplan bij een besmetting?

Klik dan hier voor de uitgebreide versie.