Ouders voor Ouders

Heb je een familielid die begeleiding krijgt van ASVZ? Dan kan het fijn zijn om met een andere ouder, zus of broer te praten. Iemand die vergelijkbare dingen meemaakt en begrijpt waar je het over hebt. Ouders voor Ouders brengt jullie in contact met elkaar.

Contact opnemen met Ouders voor Ouders?

06 - 23 20 46 19

Ervaringen delen

Bij Ouders voor Ouders kun je je verhaal delen met iemand die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Met iemand die jou écht begrijpt. Ouders voor Ouders is er voor kleine en grote vragen, en ook voor mensen die gewoon even hun hart willen luchten. Naast een gesprek over de moeilijke momenten, kun je ook mooie en bijzondere ervaringen met elkaar delen. Door te luisteren naar elkaars ervaringen en zorgen te delen, kan er meer begrip ontstaan. Dat is wat Ouders voor Ouders zo bijzonder maakt! 

Ontdek in deze film wat Ouders voor Ouders zo bijzonder maakt. 

Pool Ouders voor Ouders

De pool van Ouders voor Ouders bestaat uit verschillende mensen. Zij hebben allemaal een familielid die begeleiding krijgt van ASVZ. Zo is er altijd iemand waarmee je ervaringen kunt delen. Wil je met één van hen in contact komen? Stuur dan een mail naar Ouders voor Ouders: oudersvoorouders@asvz.nl. Zodat wij jullie in contact kunnen brengen.

Marthy Wachtberger

Marthy’s zoon Casper is matig verstandelijk beperkt met een aandoening in het autistisch spectrum. Hierdoor kan Marthy haar ervaringen als ouder delen. Ze weet als geen ander hoe het hebben van een kind met een verstandelijke beperking impact kan hebben op een gezin.

Meer weten over Marthy? Ontdek het hier.

Willy de Gier - Haag

Willy's broer Dennis is verstandelijk beperkt met autisme. Hierdoor kan Willy haar ervaringen als zus delen. Hoe is het om op te groeien in een gezin met een broer of zus met een verstandelijke beperking. Dit kan ze delen met zowel zussen en broers als met ouders.

Meer weten over Willy? Ontdek het hier.

Hans Bax

Hans' zoon en dochter hebben een licht en matig verstandelijke beperking. Door de jarenlange zorg voor zijn kinderen, heeft hij veel kennis van de gehandicaptenzorg. En ook van het autistisch spectrum. Bij Hans speelt het geloof een belangrijke rol in zijn leven, ook in het zicht op de zorg.

Meer weten over Hans? Ontdek het hier.

Jennie Stam

Jennie’s zoon heeft een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersen-letsel. Hij heeft het niveau van een kind van zes maanden en een niet te reguleren vorm van epilepsie. Jennie heeft jarenlange ervaring als ouder en vrijwilliger binnen ASVZ. Haar motto: ‘Zorg voor elkaar!’

Meer weten over Jennie? Ontdek het hier.

Tonny van Oers

Tonny’s dochter praat niet en zit in een rolstoel. Zij woont al meer dan 30 jaar bij ASVZ. Hierdoor kan Tonny haar ervaringen als ouder delen. En ook haar kennis van de gehandicaptenzorg. Ze vindt luisteren en acceptatie hierbij belangrijk. Tonny bekijkt de mensen uit spiritueel oogpunt.

Meer weten over Tonny? Ontdek het hier.

Jenny Timmers

Jenny’s broer heeft het niveau van een kind van zes maanden. Hij heeft het syndroom van Lennox-Gastaut: een niet te reguleren vorm van epilepsie. Het christelijk geloof speelt voor Jenny een grote rol in haar leven. Samen met haar broers is Jenny mentor en bewindvoerder voor haar broer.

Meer weten over Jenny? Ontdek het hier.

Roeline van Vlaardingen

Roeline’s dochter is zeer ernstig meervoudig verstandelijk beperkt. Zij heeft het FOXG1 syndroom. Als jonge moeder kan Roeline vanuit haar eigen ervaring ondersteuning geven aan andere ouders. Roeline en haar man zijn intensief betrokken bij de zorg van hun dochter.

Meer weten over Roeline? Ontdek het hier.

Cees van Bennekum

Cees’ zoon heeft een ernstige verstandelijke beperking. Door zijn jarenlange ervaring binnen ASVZ en landelijke overkoepelende organisaties kan Cees andere familieleden helpen. Ook heeft hij ervaring met onbegrip van medische personeel in het ziekenhuis.

Meer weten over Cees? Ontdek het hier.

Karin van Rijn

Karin’s zoon heeft het syndroom van Down en woont bij ASVZ in een woning ‘verblijf zonder behandeling’. Karin werkt al 38 jaar in verschillende functies bij ASVZ. Hierdoor kan zij zowel haar ervaring als ouder als haar ervaringen met ASVZ delen. En hierin zoekt Karin graag naar oplossingen.

Meer weten over Karin? Ontdek het hier.

Wil je met iemand praten?

Stuur een mail naar Ouders voor Ouders.

Veelgestelde vragen

Ouders voor Ouders is een initiatief van de Ouder-/Verwantenvereniging (OVV). Dit initiatief brengt familieleden van cliënten die begeleiding krijgen van ASVZ met elkaar in contact. Ouders voor Ouders is niet alleen voor ouders, maar ook voor broers, zussen, neven en nichten. Geen lid van de OVV? Ook dat kun je terecht bij Ouders voor Ouders. 

Ouders voor Ouders werkt in alle regio's van ASVZ. 

Je kunt je aanmelden voor Ouders voor Ouders door een mail te sturen naar oudersvoorouders@asvz.nl

Als je laat weten dat je graag in contact wilt komen met een familielid, zoekt Ouders voor Ouders iemand die kan helpen. Misschien spreekt het verhaal van iemand uit de pool jou aan. Zo kun je je verhaal delen met iemand die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Met iemand die jou écht begrijpt. Ouders voor Ouders brengt je in contact.

Soms is het contact eenmalig, maar het is ook mogelijk om langere tijd contact met elkaar te hebben. Dit kan door een persoonlijk gesprek, per mail of telefonisch. Je kan hierin zelf jouw voorkeur aangeven. Ouders voor Ouders heeft geheimhoudingsplicht.

De pool van Ouders voor Ouders bestaat uit verschillende mensen. Zij hebben allemaal een familielid die begeleiding krijgt van ASVZ. En hierdoor ook allemaal hun eigen ervaringen. Zo is er altijd iemand waarmee je dezelfde ervaringen kunt delen.

Als je ook in de pool van Ouders voor Ouders wil komen, kan je jezelf aanmelden. Stuur dan een mail naar oudersvoorouders@asvz.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Meer informatie Ouders voor Ouders

Hieronder vind je meer informatie over Ouders voor Ouders. Je kan de flyer lezen. Of het artikel met Marthy en Corrie uit AanZet - het magazine van ASVZ. Ook vind je hier het projectplan om zelf aan de slag te gaan met Ouders voor Ouders in jouw eigen organisatie.

Download Lees voor

Flyer Ouders voor Ouders

Download Lees voor

verhaal uit de praktijk

Download Lees voor

Projectplan Ouders voor Ouders

Video's

Hieronder vind je verschillende video's over Ouders voor Ouders. Zo vertelt OVV-bestuurslid Marthy Wachtberger waarom Ouders voor Ouders is opgericht. En vertellen mensen uit de pool waarom zij Ouders voor Ouders zo bijzonder en belangrijk vinden.

Contact

Wil je meer informatie over Ouders voor Ouders? Of vind je het fijn om in contact te komen met een ander familielid? 

Stuur dan een mail naar oudersvoorouders@asvz.nl.
Of bel ons op.

  • Brabant en Waardenland:
    Linda de Rooij op 06 - 23 20 46 19
  • Rotterdam: Karin van Rijn op 06 - 20 42 21 78

Dan gaan wij op zoek naar iemand waarmee je kan praten. 

Ouders voor Ouders - Willy en Jenny.png