Onze kijk op zorg
Over ons
ASVZ biedt duurzame zorg, nu én in de toekomst. Aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken. In contact met onze omgeving laten we zien wat we doen en wat we kunnen. En vooral ook hoe we dat doen. Zo versterken we de verbinding met cliënten, hun netwerk, vrijwilligers, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Dit doen we samen. Met bevlogen en betrokken medewerkers uit de praktijk.
Zorgvisie
ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag van de gedeelde ideeën en waarden binnen ASVZ en dient als richtlijn bij ons dagelijks werk. Iedereen bij ASVZ krijgt de ruimte om er zelf invulling aan te geven.
'Bij ASVZ blijft het niet bij woorden. We doen wat we zeggen. Je ziet de visie terug op de werkvloer.'
Michel Teamleider begeleid wonen
Raad van bestuur
De raad van bestuur van ASVZ bestaat uit Hanneke Kooiman (voorzitter) en Jaap de Gruijter.

Raad van toezicht
De raad van toezicht controleert de raad van bestuur en houdt toezicht op de algemene gang van zaken binnen ASVZ.

Downloads raad van toezicht
Hieronder kunt de toezichtvisie, de samenstelling en het rooster van aftreden van de raad van toezicht downloaden.
Interlevensbeschouwelijk
Na de fusie met Stichting PCT in 2002 is binnen ASVZ een speciale commissie ingesteld, die zich richt op het borgen van de identiteit van de protestants-christelijke woonvoorzieningen. De identiteitscommissie kan gevraagd of ongevraagd adviezen geven aan de raad van bestuur op het gebied van de dagelijkse invulling van de identiteit binnen de voorzieningen met een protestants-christelijk karakter. Tevens kan zij advies uitbrengen over eventuele zaken op haar terrein die voor de totale organisatie van ASVZ van belang zouden kunnen zijn. De pastoraal werker/geestelijk verzorger van de pc-voorzieningen werkt nauw samen met de identiteitscommissie. Samen zoeken zij naar wegen om vorm en betekenis te geven aan identiteit, rekening houdend met de behoefte van de cliënt. Ook organiseert de identiteitscommissie activiteiten, zoals concerten of uitvoeringen, (thema)bijeenkomsten en identiteitsdagen voor cliënten, verwanten en/of medewerkers
De commissie vindt het belangrijk dat alle medewerkers goed toegerust zijn om cliënten te ondersteunen in hun geloofsvragen en religieuze gewoonten. Daarom is een E-learning ‘Christelijk Geloof’ ontwikkeld die door alle medewerkers kosteloos te volgen is. In deze E-learning worden de basisbeginselen van het christelijk geloof uitgelegd waardoor de cliënt ondersteund kan worden in diens hulpvraag ten aanzien van christelijke geloofsbeleving.
Geschiedenis
ASVZ is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote organisatie met een breed pakket aan zorg en diensten. Het aantal cliënten en medewerkers is enorm gestegen sinds de start in 1969. Niet alleen nam de diversiteit van de zorgvragen toe, ook heeft de organisatie verschillende fusies doorgemaakt.
Meer informatie
ANBILocaties ASVZ

ASVZ locatie Merwebolder

ASVZ locatie Vincentius

ASVZ locatie Wielewaal

ASVZ locatie Lingebolder

ASVZ locatie Baanhoek
