ASVZ is nu al gestart met dit ‘voortgangsbericht’. Het voortgangsbericht is een middel uit het nieuwe kwaliteitskompas 2023-2028. Het helpt ons om te focussen op de prioriteiten van vorig jaar. In het voortgangsbericht staan verhalen, interviews, vlogs en filmpjes. Cliënt, verwant en medewerker geven aan wat goed gaat en wat beter kan en wat zij vinden van veranderingen en ontwikkelingen bij ASVZ. Dit punt gaf de OR in hun reflectie vorig jaar ook terug ‘hoe kan de medewerker de uitkomsten van het rapport in zijn dagelijkse praktijk ervaren’. We denken graag in mogelijkheden. Waarom wachten als we nu al op onze eigen manier het voortgangsbericht kunnen maken.
Op 17 april is met elkaar over het voortgangsbericht gepraat. De CCR, OR, cliënten, managers, raad van bestuur, afdeling Kwaliteit, Zorgondersteuning & Ontwikkeling, afdeling Medewerkers & Organisatie en afdeling Talentontwikkeling waren aanwezig. Iedereen heeft een eigen kijk op kwaliteit en eigen ervaringen. Door hierover met elkaar te praten, leren we van elkaar om cliënten en medewerkers nog beter te ondersteunen. We zijn met elkaar tot één voortgangsbericht en reflectie gekomen. Samen 100!

Bouwsteen 1: Zorgproces rond de individuele persoon
De medewerkers en cliënten praten samen over de zorg en ondersteuning. Iedereen die zorg en ondersteuning krijgt, heeft een eigen plan. Begeleiders maken dit plan samen met de cliënten en hun verwanten. Samen gaan zij in gesprek over de doelen en over wat zij belangrijk vinden. Hierover maken ze afspraken en deze afspraken staan in het plan.

Bouwsteen 2 : Onderzoek naar ervaringen
De zorgaanbieder (ASVZ) wil weten wat cliënten vinden van de zorg en ondersteuning die ze krijgen. Daarom doen we één keer per 3 jaar een onderzoek naar de tevredenheid. Met informatie uit het tevredenheidsonderzoek kunnen we de zorg en ondersteuning voor cliënten beter maken.

Bouwsteen 3: Professionele ontwikkeling
Medewerkers blijven leren over goede zorg en ondersteuning. Blijven leren maakt werken in de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking ook leuk. Medewerkers blijven dan werken in de zorg en ondersteuning. Zorgaanbieders moeten ervoor zorgen dat medewerkers kunnen blijven leren.

Informatie ASVZ
Naast verhalen in artikelen en video's vind je hier meer informatie over aantallen cliënten en medewerkers. En ook informatie over verzuim en de in- en uitstroom van medewerkers.
