Vrijwilligers bij ASVZ

Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk.

Neem contact met ons op via

088 - 993 20 01 ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur

Ben je al vrijwilliger bij ASVZ?

Log dan in via deze link

Waarom vrijwilligerswerk bij ASVZ?

Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. Een paar uurtjes knutselen, zwemmen, dansen of wandelen: het zijn de kleine dingen die het doen. Omgekeerd geeft werken met mensen met een verstandelijke beperking onze vrijwilligers veel plezier en voldoening. Bij ASVZ creëren we dan ook flexibel vrijwilligerswerk dat leuk en nuttig is voor cliënt én vrijwilliger. Als vrijwilliger bij ASVZ kun je rekenen op:

  • activiteiten die aansluiten op je persoonlijke interesses, hobby’s en leerbehoeften;
  • een flexibele inzetbaarheid;
  • een gedegen inwerkperiode, goede begeleiding, samenwerking en eventuele bijscholing;
  • nieuwe sociale contacten, wederzijds respect en waardering

Bekijk hier alle vacatures.

Vrijwilliger worden?

Meld je aan

Werkzaamheden

Bij ASVZ kun je verschillende soorten vrijwilligerswerk verrichten. Je kunt een cliënt meenemen op een activiteit die je zelf graag uitvoert, of dat nu sporten, schilderen, koken of boodschappen doen is. Dit kan zowel overdag als in de avond- of weekenduren. Of je kunt op een dagactiviteitencentrum helpen bij de activiteiten van onze cliënten. Zo hebben we een eigen fietsenmakerij, kaarsen- en kunstzinnige ateliers, horeca en supermarkten. Ook kun je de handen uit de mouwen steken in en om onze woongroepen; je gaat bijvoorbeeld mee zwemmen, knutselen of wandelen. Soms gaat een groep op vakantie en ga je mee om cliënten te begeleiden. Je kunt ook regelmatig op bezoek gaan bij een specifieke cliënt, bijvoorbeeld om een spelletje te doen en zo een persoonlijke band met elkaar op te bouwen.

Bekijk ook onze brochure.

Ons aanbod

We vinden het belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet waaraan je zelf net zoveel plezier beleeft als onze cliënten. Je doet het voor hen, maar zeker ook voor jezelf. Daarom willen we tijdens een kennismakingsgesprek graag samen met jou de plek vinden waar jij aan de slag kunt. We zorgen voor een contract, een reis- en/of onkostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering en indien gewenst een getuigschrift of certificaat. Iedere vrijwilliger kan daarnaast rekenen op goede begeleiding en ondersteuning vanuit ASVZ.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw gegevens. Hoe we hiermee omgaan staat vastgelegd in het privacystatement vrijwilligers.