Ervaring vrijwilliger John

John (56) is al zo’n veertig jaar kok. Als vrijwilliger kookt hij eens in de twee weken voor de kinderen en begeleiders van ouderinitiatief Samen Thuis in Udenhout.

Gezonde maaltijd

‘Eigenlijk is het toeval dat ik vrijwilliger ben geworden. Mijn vrouw werkt bij ASVZ en toen Samen Thuis werd opgeleverd, vroegen ouders of ik de apparatuur in de nieuwe keuken wilde demonstreren. Zodat iedereen wist hoe alles werkt. Van het een kwam het ander. Nu kook ik alweer anderhalf jaar elke veertien dagen een lekkere en gezonde maaltijd voor de kinderen en begeleiders van Samen Thuis.'

Vrijwilliger John - koken.jpg

Verse kruiden

'We zijn inmiddels met vier kookvrijwilligers. Onderling hebben we contact via WhatsApp, bijvoorbeeld om af te stemmen dat we niet dezelfde maaltijd koken. Een paar dagen van tevoren geef ik mijn boodschappenlijstje door aan de ouder die boodschappen doet. Op de woning hebben ze nu ook een klein kruidentuintje. Die verse kruiden gebruik ik in het eten. Zo wordt het extra lekker.

Ik vind het heel leuk om anderen te helpen en mensen te ontmoeten. Daar haal ik echt voldoening uit. Ik dacht dat ik het lastig zou vinden om te werken met kinderen met een beperking, maar het is zo leuk.'

Gezelligheid

'Als ik aan het koken ben, komt iedereen gezellig in de keuken zitten. Voor mij is het grootste compliment natuurlijk als ik hoor dat alles is opgegeten en de kinderen gesmuld hebben.

Wil je ook vrijwilliger worden?

Meld je dan aan.