Logeren
Logeren bij ASVZ is bedoeld als opvang (doordeweeks, in het weekend of in de vakantieperiode) voor kinderen/jongeren met uiteenlopende zorgvragen. Het aantal malen dat iemand kan komen logeren, hangt af van de hoeveelheid aanmeldingen per logeerhuis en het persoonlijke budget van de cliënt. Ouders/verzorgers maken hierover zelf afspraken met het logeerhuis.
Bijna ieder kind vindt het leuk om ergens te gaan logeren, bij een vriendje, bij opa en oma, bij een oom of tante. Maar als je een (ernstige) verstandelijke beperking hebt, wordt het een stuk moeilijker. Voor ouders is het lastig om hun kind aan anderen over te geven, wanneer ze er niet zeker van zijn dat het daar in vertrouwde handen is. Toch zouden zij erbij gebaat zijn als zij af en toe even op adem konden komen. Voor het kind kan het ook goed zijn om eens weg te zijn uit zijn eigen omgeving en te leren wennen aan een andere omgeving.
Hoe werkt het?
In de logeerhuizen is 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig. Vaak is ook lichamelijke en medische verzorging nodig. In elk logeerhuis zijn een paar gediplomeerde begeleiders in dienst die bevoegd zijn bepaalde verpleegkundige handelingen te verrichten. Er is aandacht voor ieder kind.
Bijna elke logé heeft de beschikking over een eigen slaapkamer. Er zijn aangepaste bedden en bedboxen aanwezig. De kinderen in vaste of wisselende groepen worden verantwoord beziggehouden en verzorgd, passend bij de individuele behoeftes en mogelijkheden. Doordeweeks gaan de logés naar hun eigen dagbesteding, werk of school. Rustmomenten worden afgewisseld met activiteiten zoals wandelen, muziek maken, knutselen, spelen of uitstapjes ondernemen - wanneer de lichamelijke gesteldheid van de kinderen dat toestaat. In de weekenden en vakanties wordt met elkaar overlegd hoe de dag wordt ingericht. Verder wordt alles gedaan wat de kinderen thuis ook gewend zijn: slapen, eten, wassen en aankleden. Ook kunnen de logés gebruikmaken van de aanwezige voorzieningen.
Vrijblijvend contact
Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen voor vragen of een locatie bezoeken. We gaan met iedereen in gesprek over de mogelijkheden in onze logeerhuizen. Ouders ontvangen regelmatig data waarop hun kind welkom is in het logeerhuis. Dit gebeurt op basis van de aanvraag en de gekregen indicatie.